Търсите идеалния десерт за чаша кафе или чай?
Уморени ли сте от обичайните рецепти? Е, ние имаме с какво да ви зарадваме! Днес ще ви покажем как да си направите Еврейско руло от маслено тесто с ядки, чийто вкус завинаги ще заеме специално място в сърцето ви!
Но стига дълги презентации. По-добре се заемете веднага с работата. Между другото, за тези, които обичат рецепти във видео формат, оставяме видео с подробни инструкции в края на статията. Запишете си необходимите продукти за този традиционен десерт:
Еврейско руло с ядки
Продукти за тестото:
- 2 яйца
- 200 г масло
- 10 г бакпулвер
- 3/4 ч.ч. захар
- 2,5 ч.ч. брашно
- 1 ванилена захар
- 2 с.л. заквасена сметана
- 0,2 ч.л. сода за хляб
Продукти за плънката:
- 1 яйце
- 0,25 ч.л канела
- 600 г ядки
- 200 г захар
- 1/2 пак. ванилена захар
Приготвяне:
Първо смесете пресятото брашно с бакпулвера и замразеното масло (може да го настържете за по-лесно). След това смесете съставките с пръсти, за да направите трохи.
След това добавете заквасена сметана, захарта и содата с ванилията в купата с брашнените трохи. Освен това не забравяйте да чукнете яйцата в купата. След това разбъркайте добре съставките и получите хомогенно гъсто тесто.
Тестото може да бъде увито с прозрачно фолио и да го пъхнете за няколко минути в хладилника. Така ще бъде по-еластично. Междувременно пригответе ядковия пълнеж.
Ядките трябва да бъдат смлени с блендер или нарязани с нож. След това ядковите трохи се изсипват в дълбока купа и се смесват с канелата, захарта, ванилията и белтъка. Не изхвърляйте жълтъка, той ще ни бъде полезен на последния етап от подготовката.
След това изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на пласт с дебелина около 6 мм. След това равномерно разпределете пълнежа в тестото и внимателно завийте рулото.
Преместете рулото в тава за печене, покрита с хартия за печене или поне намаслена. След това намажете горната част на рулото с жълтък и направете няколко малки разреза.
Остава да сложите сладкиша да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35-40 минути.
Готовото и охладено руло по желание може да се украси с пудра захар или шоколадова глазура. Така десертът ще бъде още по-вкусен!
Можете също да използвате въображението си и да експериментирате с пълнежа. Някои домакини, например, обичат да добавят сладко от горски плодове или сушени плодове към ядките.
Оставяме видео рецептата за визуализацията тук, както обещахме.
Be the first to comment on "Баба печеше навремето това Еврейско руло по стара семейна рецепта – как ухае само! И трае цяла седмица:"