Горещи новини

Грис, орехи и ябълка – съвършеният есенен сладкиш! Толкова сочен, че се разлива по езика:

Грис орехи и ябълка - съвършеният есенен сладкиш! Толкова сочен че се разлива по езика:

Грис, орехи и ябълка – това са основните съставки за съвършения есенен сладкиш, който ще ви очарова с топлия си и неповторим вкус!

Освен това този сладкиш е и много сочен – специално за любителите на сиропираните десерти, но не „накъртва“ от сладост. Всеки, който го е опитал, е поискал рецептата.

Сигурни сме, че и вие ще я пожелаете, затова – ето необходимите продукти за Съвършения есенен сладкиш:

Съвършеният есенен сладкиш

Продукти (измерени с чаша от 250 ml):

  • 2 яйца,
  • ½ – 1 чаша захар, на вкус,
  • ½ чаша олио (125 мл),
  • 1 чаша (250 мл) кисело мляко
  • 1 чаша (около 240 г) грис,
  • 5 г бакпулвер или сода бикарбонат,
  • 4 лъжици какао (7-10 гр.),
  • 1 чаша едро смлени орехи (около 150 гр.),
  • 3-4 ябълки (около 650 гр.),
  • 10 гр. ванилова захар (1 пакетче),
  • 1 ч. л. канела,

За сиропа:

  • 1 чаша прясно мляко (250 мл),
  • 100 гр. шоколад,
  • ½ чаша захар, може и по-малко,
  • 50 гр. масло или маргарин,
  • 3 ч. л. какао.

Приготвяне:

1. В по-дълбока купа смесете смлените ядки, гриса, бакпулвера и какаото. Яйцата се разбиват със захарта до гъста пяна, след което постепенно се добавят олиото, след това киселото мляко и накрая сухите съставки. Разбийте на ниска скорост.

2. Към сместа добавете настъргани ябълки, смесени с ванилия и канела. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена средно голяма форма, след което печете 40 минути в загрята на 200 градуса фурна.

смес ябълков сладкиш

Снимка: YouTube

3. Надупчете изпечения блат и го залейте с горещия сироп (оставете всички съставки да поврат заедно за 1 минута).

сладкиш сироп

Снимка: YouTube

След 5 минути го нарежете и оставете да изстине.

сиропиран сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

съвършеният есенен сладкиш

Снимка: YouTube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Грис, орехи и ябълка – съвършеният есенен сладкиш! Толкова сочен, че се разлива по езика:"

Какво мислите?