Ето КАКВО ще ви се случи, ако ядете по 12 СЛИВИ на ден

Ето КАКВО ще ви се случи ако ядете по 12 СЛИВИ на ден

Една слива е като шепа боровинки… Поне що се отнася до количеството антиоксиданти. Тази незаменима кралица на мармалада носи още една „кралска лента“: тя е първият избор при запек и лош метаболизъм

Той е неизбежен избор за всяка домакиня, която приготвя зимнина и освен, че най-често се използва за приготвяне на мармалади и сладка, определено е за предпочитане да се консумира пресен, защото съдържа витамин С (5 до 8 мг на 100 г. g, в зависимост от вида), витамин B6, мед, витамин B2, витамин B3, витамин K, магнезий, желязо, калций и дори 240 mg на 100 g калий.

Сливата е богата и на фибри, 2 г на 100 г, а освен това е и нискокалоричен плод.

Предишни изследвания показват, че сливите укрепват костите, намаляват риска от развитие на рак на дебелото черво и че консумацията на 12 средно големи сливи на ден в продължение на два месеца понижава нивото на лошия LDL холестерол.

И ползите от тази „кралица“ също не свършват дотук. Консумацията на около 12 сини сливи на ден или 100 грама дневно за три месеца значително ще повиши маркерите в кръвта, които показват увеличаване на костната плътност, според едно от проучванията.

Дихидроксифенил изатинът е една от съставките на сливите, което освен всичко друго придава на този плод слабително действие. Помагат му също сорбитолът и фенолите и растителните фибри.

25 грама сини сливи, което се равнява средно на три плода, ще ни осигурят 5 процента от необходимия дневен прием на фибри, което е 25 процента за мъжете от 19 до 50 години и 7 процента за жените от същата възрастова група.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Ето КАКВО ще ви се случи, ако ядете по 12 СЛИВИ на ден"

Какво мислите?