Изсипвам крема във формата и забождам отгоре бишкотите – ако си мислите, че Тирамисуто е вкусно, опитайте ТОВА! Божествено:

Изсипвам крема във формата и забождам отгоре бишкотите - ако си мислите че Тирамисуто е вкусно опитайте ТОВА! Божествено:

Този десерт е вариация на любимите ни през лятото сладкиши без печене. Отличава се с подчертан лимонов вкус, идващ от пресните плодове.

Това е идеална, изключително лесна за приготвяне рецепта, която ви дава освежаването, от което понякога се нуждаете в горещите дни.

Тези десерти ни харесват най-много. За да ги приготвите ви трябва тенджера и само няколко минути в кухнята. След това просто оставете сместа да изстине, изчакайте няколко часа, докато пудинговата торта стегне в хладилника и след това я прехвърлете в чиния.

Когато приготвяте такъв десерт, трябва да вземете предвид две неща. На първо място, тази торта без печене съдържа яйца. Поради възможни инфекции, изберете тези от доверен източник. Това, което е „домашно“ и „от пазара“ не винаги е по-добро от това, което се предлага в магазините.

Втората забележка се отнася до обичайните алергени. Такива са например ядките, използвани за украса.

А сега нека минем към рецептата за невероятната Лимонова торта с бишкоти без печене:

Лимонова торта с бишкоти без печене

Продукти:

  • 1 пакет бишкоти или котешки езичета
  • ½ литър прясно мляко
  • 1 яйце
  • 80 г захар
  • 50 г картофено или царевично нишесте
  • 2 лимона
  • 1 чаена лъжичка масло

Приготвяне:

Измийте добре лимоните. Единия обелваме, след което изцеждаме сока и го прецеждаме през цедка. Нарежете втория на тънки филийки.

Нарежете бишкотите на парчета, по-малки от височината на формата, в която ще приготвяте тортата. Застелете формата за печене с кухненско фолио и наредете на дъното резенчета лимон – те по-късно ще послужат за украса на тортата.

Смесете яйцето, захарта и лимоновия сок в тенджера. Добавете нишестето и разбъркайте с бъркалка до гладкост. Докато се загрява, бавно добавете млякото и бъркайте непрекъснато с бъркалка. Когато сместа се сгъсти, отстранете от огъня и оставете леко да се охлади.

нарязани бишкоти

Снимка: YouTube

Изсипете сместа във формата и притиснете нарязаните бишкоти вътре. Заравнете крема, така че да не се виждат бишкоти. Покрийте с алуминиево фолио и оставете настрана да изстине .

крем с бишкоти

Снимка: YouTube

Поставете десерта в хладилника и оставете да престои няколко часа. След това, като обърнете формата, поставете в чиния и сервирайте с украса по желание.

лимонена торта без печене с бишкоти

Снимка: YouTube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Изсипвам крема във формата и забождам отгоре бишкотите – ако си мислите, че Тирамисуто е вкусно, опитайте ТОВА! Божествено:"

Какво мислите?