Горещи новини

Постна баница с бира и готови кори – ей това чудо съм готова да го ям по всяко време на годината! По-вкусна става от

Постна баница с бира и готови кори - ей това чудо съм готова да го ям по всяко време на годината! По-вкусна става от

Рецептата за постна баница с бира е неустоима – получава най-високи оценки и от най-големите чревоугодници

Постната бирена баница от готови кори е уникален специалитет и това го потвърждават всички, които са я опитвали. Приготвя се много просто и бързо, така че няма да отнеме много време, но ще зарадвате всички членове на семейството.

Вкусът е феноменален и никой не може да се спре само на едно парче. Ето необходимите продукти:

Постна баница с бира и готови кори

Продукти:

  • 400 – 500 г праз
  • 500 г гъби печурки
  • 500 г готови кори за баница
  • 600 г картофи
  • олио
  • сол
  • черен пипер

За напояване на корите:

  • 50 мл олио
  • 150 мл бира

За заливката:

  • 50 мл олио
  • 180 мл бира

Приготвяне:

Празът се нарязва на ситно и се запържва малко на тиган, след което се добавят нарязаните гъби. Продължете да пържите, докато се изпари излишната вода от гъбите.

праз с гъби

Снимка: pixabay

Настържете един картоф и го добавете в тигана, след което продължете да пържите до омекване. След това добавете сол и черен пипер по желание, разбъркайте всичко и оставете плънката да изстине.

настърган картоф

Снимка: pixabay

Олиото и бирата се смесват, за да се получи течност за потапяне на корите. Ако корите са тънки, съединете ги по две наведнъж, в противен случай ги напълнете една по една, след като предварително сте ги потопили в сместа от бира и олио.

плънка за баница

Снимка: youtube

навиване баница

Снимка: youtube

Съвет: нарежете баницата, преди да я залеете със соса, за да може да проникне течността хубаво навсякъде и баницата да стане сочна.

нарязана сурова баница

Снимка: youtube

Накрая разбъркайте бирата и олиото, които сте отделили за заливката, и оставете сместа да заври. Залейте хубаво баницата с врящия бирен сос.

заливане баница

Снимка: youtube

Баницата се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, като след 15 минути температурата се намалява на 180 градуса и се оставя във фурната до зачервяване.

зачервена баница

Снимка: youtube

Нарежете и поднесете гореща!

постна баница с бира

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Постна баница с бира и готови кори – ей това чудо съм готова да го ям по всяко време на годината! По-вкусна става от"

Какво мислите?