Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече! Най-добрата рецепта е тук:

Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната докато се пече! Най-добрата рецепта е тук:

Баницата със сирене ми е най-любима, откакто се помня. Обичам също баница с месо, праз и гъби, но тази със сирене завинаги е моят номер едно, може би заради уникалната рецепта, която следвам от години.

Става невероятно пухкава и буквално виждаш как се надува пред очите ти, докато се пече във фурната. Добавят към плънката 2 допълнителни продукта, извън обичайните, и мисля, че именно те й придават мекотата и невероятния вкус. Ако искате и вашата да изглежда така, следвайте рецептата за Най-пухкавата баница със сирене . Ето какво ви трябва:

Най-пухкавата баница със сирене

Продукти: 

  • 500 г кори за баница (по-дебели)
  • 4 яйца
  • 500 г сирене
  • 300 мл кисело мляко
  • 100 мл олио
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 150 г кашкавал
  • 1 супена лъжица сусам

Приготвяне: 

Яйцата се разбиват с вилица, след което се добавя натрошеното сирене и се разбърква. Добавете киселото мляко, олиото, солта и бакпулвера. Настържете кашкавала, добавете и разбъркайте.

плънка за баница

Снимка: Pinterest

кашкавал в плънката

Снимка: Pinterest

Едната кора се поставя върху намаслена и набрашнена тава с по-малки размери (или застлана с хартия за печене), да покрие ръба и дъното на тавата (страните трябва да излизат от тавата).

редене кори за баница

Снимка: Pinterest

Ако използвате по-голяма тава, увеличете съответно съставките, а на дъното сложете 3-4 кори, всяка от които излиза поне 2/3 от тавата). Ако използвате най-тънките кори (за баклава), тогава използвайте по две кори.

плънка и кори

Снимка: Pinterest

Разпределете няколко лъжици плънка, след това намачкайте следващата кора и върху нея сложете плънка. Така редуват се корите и плънката, докато се стигне до последната. Намажете отгоре с масло, смесено с малко плънка. Поръсете със сусам.

приготвяне наложена баница

Снимка: Pinterest

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200°C за около 40 минути (готова е, когато се надигне и покафенее).

баница във фурната

Снимка: Pinterest

Извадете от фурната и изчакайте няколко минути да се охлади, след което нарежете и сервирайте.

парчета баница

Снимка: Pinterest

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече! Най-добрата рецепта е тук:"

Какво мислите?