Времето за пикници отмина, но искате ли все пак шашлик? Не е нужно непременно да ходите в ресторант!
Намерихме тази домашна рецепта за кебап, която е популярна дори в Грузия! Надяваме се да имате 3-литрови буркани у дома!
Ето от какво имате нужда:
свинско месо – 1 кг;
бекон – 250 грама;
лук – 2-3 глави;
сок от ½ лимон;
вода – 100 мл;
сол, черен пипер, кориандър, подправки.
Начин на приготвяне:
1) Изплакнете месото и го нарежете на малки парчета. Добавете сол, черен пипер, подправки и лимонов сок.
2) Нарежете лука на пръстени и го добавете към месото, след това добавете вода. Оставете да се маринова за 30 минути.
3) Нарежете бекона на тънки ивици. Нанижете месото на шишчета, редувайки с бекон и лук.
4) В долната част може да поставите останалия лук. Всеки буркан съдържа 4-5 “шишчета”.
5) Затворете буркана с фолио. Отвън бурканът трябва да е сух.
6) Поставете в студена фурна (така че бурканът да не се пръсне). Печете 60-80 минути на температура от 180-200 ° С.
Вижте още: Вкусни рулца с ванилов крем: Истинска наслада
7) Изключете фурната и изчакайте 5 минути. Не я отваряйте веднага, за да не се счупи бурканът поради температурната разлика.
Вашият шашлик е готов! Насладете му се!
Be the first to comment on "Шашлик в буркан: рецептата, по която всички са луди"