Яйца по турски – райско ястие за чревоугодници! Забравете омлетите, яйцата по панагюрски и пърженото – тук е истината:

Яйца по турски – райско ястие за чревоугодници! Забравете омлетите яйцата по панагюрски и пърженото – тук е истината:

Този нетрадиционен турски омлет по вкусната рецепта по-долу ще зарадва всеки чревоугодник или просто тези, които обичат да хапват вкусно.

Яйцата по турски не са просто пържени и не са просто омлет – те са невероятно съчетание от ароматни зеленчуци, яйчица и божествен сос! Ето невероятната рецепта :

Яйца по турски

Продукти: 

  • 1-2 с.л. зехтин
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 голяма или 2 по-малки глави лук
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • сол, смлян черен пипер на вкус
  • 1 сурово яйце
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 и 1/2 с.л.
  • обикновено брашно
  • 6 варени яйца
  • домат
  • твърдо сирене (моцарела или друго на вкус)
  • мащерка, риган и смлян червен пипер на вкус

Приготвяне:

Внимателно залейте тигана със зехтин и върху него леко запържете нарязания чесън.

пържен чесън

След това добавете ситно нарязан лук, нарязани червена и зелена чушка, сол.

Задушете заедно с чесъна, като разбъркате заедно.

чушки в тиган

Разбийте яйцето с бъркалка, добавете мляко и брашно, подправки, сол и черен пипер.

Разрежете сварените яйца наполовина.

Измийте домата и го нарежете на тънки кръгчета.

Когато зеленчуците в тигана омекнат, ги залейте с приготвената яйчена смес.

зеленчуци в сос

Сега допълнете с резените домати и поръсете с настъргано сирене.

яйца със зеленчуци

Когато слагате сиренето върху доматите, поставете и половинка сварено яйце на всяко колелце.

яйца в тиган

Поръсете яйцата със сушена мащерка и смлян червен пипер.

След това ги поръсете с още настъргано сирене (или кашкавал).

яйца по турски

Покрийте с капак и оставете сиренето да се разтопи напълно.

Готово.

яйца по турски в тиган

Може да сервирате!

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Яйца по турски – райско ястие за чревоугодници! Забравете омлетите, яйцата по панагюрски и пърженото – тук е истината:"

Какво мислите?