Горещи новини

Яйцата остават ПРЕСНИ през цялата година и не се развалят: Още нашите баби и дядовци са знаели това!

Яйцата остават ПРЕСНИ през цялата година и не се развалят: Още нашите баби и дядовци са знаели това!

Процедура за дългосрочно съхранение на яйца!

Приготвянето на консервирани яйца със зеленчуци е чудесен начин да обогатите менюто си с вкусна и цветна добавка.

консервиране яйца

Снимка: youtube

Тази рецепта носи комбинация от варени яйца с цветна смес от зеленчуци, като чушки, моркови, лук и цвекло.

Ключът към перфектния резултат е правилното подреждане на съставките в стерилизирани буркани заедно с подправките, които придават на храната уникален аромат.

Тази рецепта от YouTube е идеална за приготвяне на здравословна закуска или оригинална добавка към основни ястия.

Мариновани яйца за зимата

Процедура:

Сварете яйцата твърдо.

Докато се варят, пригответе зеленчуците.

Обелете лука и го нарежете на полумесеци

Измийте, почистете и нарежете чушката на ивици.

Нарежете лютата чушка на колелца.

Обелете моркова и го нарежете на кръгчета.

нарязани зеленчуци

Снимка: youtube

Разделете чесъна на скилидки и го обелете.

Нарежете пресния лук наполовина.

Обелете цвеклото и го нарежете на парчета.

Пригответе стерилизирани буркани и във всеки добавете по един дафинов лист.

След това слагаме обелените яйца, които редуваме с приготвените зеленчуци.

яйца в цвекло

Снимка: youtube

яйца и зеленчуци в буркани

Снимка: youtube

Сега сложете семена от кориандър, цели зърна черен пипер, семена от копър и по 2 супени лъжици сол във всеки буркан.

В така приготвените буркани се налива гореща вода.

вода в буркани

Снимка: youtube

Накрая добавете половин чаена лъжичка оцет.

Покрийте с капак и поставете в съд с вряща вода.

Сварете за 5-10 минути, след това извадете и затегнете плътно капаците.

яйца в буркани със зеленчуци

Снимка: youtube

Метод за консервиране на пресни яйца

пресни яйца в буркан

Снимка: youtube

Ключов елемент в процеса е варовикът.

Яйцата трябва да се поставят в буркан и след това да се покрият с калциев хидроксид, т.е. варовита вода.

подготовка яйца

Снимка: youtube

варовита вода върху яйца

Снимка: youtube

Пропорциите на разтвора са прости: колко литра вода, толкова супени лъжици гасена вар са необходими.

Накрая просто затворете буркана плътно.

яйца във вар

Снимка: youtube

Добре е да работите в ръкавици, защото контактът с течността може да раздразни кожата.

Възниква въпросът дали изглеждащият на пръв поглед странен метод наистина работи, но факт е, че още нашите прабаби са консервирали яйца във вар.

яйца във вар

Снимка: youtube

Накисвали ги във варовита вода и след това ги поставяли в кутия, пълна с жито.

Във всеки случай е добре да знаете, че повърхността на закупените от магазина яйца не е толкова устойчива на бактерии, колкото на току-що излюпеното от кокошка яйце.

Желаем ви успех!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Яйцата остават ПРЕСНИ през цялата година и не се развалят: Още нашите баби и дядовци са знаели това!"

Какво мислите?