img

Автопортретът на Леонардо да Винчи ни дава магическа сила! (Вижте какво става, ако се вгледате в него)

/
/
/
412 Views
loading...

Автопортретът на Леонардо да Винчи ни зарежда с неподозирана сила! Той е геният на Ренесанса. Италиански архитект, изобретател, инженер, скулптор, художник.

За мнозина изследователи той е образа на ренесансовия човек и велик гений.Защото е сред най-интелигентните и талантливи хора, живели някога на земята. Велик художник, сред най-известните му платна са „Мона Лиза” и „Тайната вечеря”. Въпреки че е познат повече като художник, известни му са само над 20-на платна.

И до ден-днешен кардиолозите използват неговата скица на сърце по време на операции.

Една от последните му поръчки е на механичен лъв, който можел да върви и да си разтваря гърдите, за да разкрие букет с лилии. Векове наред човечеството черпи вдъхновение от неговите бележки, скици, наблюдения и научни теории.

Леонардо да Винчи се ражда на 15 април 1452 година близо до селцето Анчиано в днешна Италия. Бил е извънбрачно дете на Сан Пиера да Винчи, виден държавник и жена от простолюдието-Катерина. Отгледан е от баща си и неговите съпруги. Когато да Винчи става на 5 години се местят в семейния имот до град Винчи, откъдето идва и името на фамилията, пише bultimes.eu.

Младият Леонардо не получава страхотно образование – научават го единствено на основно писане, четене и математика, но за сметка на това артистичните му таланти проличали отрано. На 20 години да Винчи се квалифицира за членство като майстор художник във Флорентинската гилдия на Свети Лука. Тогава отваря и собствена работилница.

Умението на Леонардо да Винчи да работи като архитект, военен инженер и в същото време художник и скулптор говори много за неговият остър интелект и огромното му любопитство.

Една от най-запомнящите се творби на гения е неговия автопортрет, правен в по-зрелите му години.Детайлите по лицето му са толкова прецизни, че създават триизмерен ефект!

Освен това се смята, че портрета има свръхспособности.

Влияе изключително благотворно! Ще подсили организма ви и ще се справите много добре с болести и вируси. Ще изостри съзнанието и волята ви, и ще ви направи по-умни!

Загледайте се в лицето на гения и само след секунди ще почувствате положителна енергия!

Автопортрет на Леонардо Да Винчи

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!