Горещи новини

Аз съм онколог. Ето какво ще направя ако ми открият рак:

Onkolog syvetva kakvo da pravim pri rak

Известният американски лекар и учен Марк Химан пише за това какво да правите, ако имате рак.

За съжаление, често се сблъсквам с рак в живота си: това се е случвало както на семейството ми, така и на пациентите. Проблемът е, че традиционната медицина прилага неподходящи, остарели лечения, когато става въпрос за онкологията.

Ние знаем как да режем, как да предписваме химиотерапия, облъчване и бомбардиране с лекарства, но това не е изходът.

За щастие имаме алтернатива. Това е „функционален медицински подход към рака“.

лекар диагноза

Функционалната медицина позволява на професионалистите и пациентите да работят заедно, за да премахнат причините за заболяването. Това е толкова нов, индивидуализиран модел за диагностициране и лечение на нови заболявания.

Просто е: давате проби за генетичен анализ и лекарите ви казват към какви хронични заболявания сте предразположени и какво трябва да се направи, за да се предотвратят.

Повечето експерти в тази област са съгласни, че ракът е причинен от дисбаланс в енергийната система на тялото. Заболяването протича „постепенно“, поради което толкова много хора живеят с тумори и дори не го знаят.

С други думи, ракът е резултат от лош начин на живот.

лоши клетки

Какво да правите? Променете го! От една страна, това може да бъде чудесна профилактика на рака. От друга страна, някои пациенти може да заживеят коренно нов начин на живот, който да ги излекува и премахне тумора.

В края на краищата е известно, че имунната система на организма може да открива и унищожава раковите клетки при определени условия!

Ето 5 неща, които бих направил, ако днес бях диагностициран с рак.

1. Бих спрял да ям захар

Захарта подхранва раковите клетки и допринася за тяхното развитие. Средният американец консумира 69 килограма захар и 66 килограма брашно годишно! Същото се случва и в останалия свят, където 1,7 милиарда. хора, страдащи от затлъстяване!

сладки

Ако искате да предотвратите или поне да контролирате развитието на рак, ще трябва да следвате диета, която поддържа нормални нива на инсулин.

Трябва да ядете пресни, здравословни, „истински“ храни с фибри и да намалите консумацията на сладки преработени храни.

2. Бих премахнал от диетата си всички храни, които не са подходящи за мен.

Кои са тези продукти? Всеки е различен. Голямо проучване, публикувано в Journal of the American Medical Association, установи, че около 35% от американците страдат от свръхчувствителност към глутен.

глутен непоносимост

Ако такива хора ядат хляб всеки ден, рано или късно ще умрат от рак или сърдечни заболявания.

Млечните продукти също са популярни фактори за хранителна алергия. В допълнение, те са свързани с инсулинова резистентност.

Ако такива хора постоянно пият мляко и се държат зле поради стрес или умора, рано или късно това ще причини много сериозни проблеми.

Слушайте себе си. Ако след определена храна, която харесвате, но не ви подхожда, се чувствате зле, откажете се от нея!

3. Бих бил подготвен за възпалителни процеси в тялото си.

Възпалението е пряк път към всички сериозни хронични заболявания, включително рак. Те обикновено започват, когато се развие инсулинова резистентност, автоимунно заболяване или алергия.

Ако се чувствате уморени и депресирани, използвайте храни с високо съдържание на омега-3.

омега 3

Най-добрите източници на Омега-3 са рибата и лененото семе. Те ще помогнат на тялото ви да се справи с възпалителните процеси.

4. Бих се погрижил за здравето на червата.

Не става въпрос само за риска от рак на дебелото черво. В момента много изследователи активно изследват хипотезата, че микробиомът на дебелото черво може да е причина за рак. С други думи, причината може да се крие в бактерии, които живеят в червата.

черва здраве

Какво да направите? Приемайте възможно най -много пробиотици и пребиотици: това са кефир, кисело мляко. Също така се нуждаете от фитонутриенти (горски плодове), куркумин (съдържа се в куркумата) и ресвератрол (съдържа се във вино и грозде). Помага за забавяне на възпалителните процеси в червата.

5. Бих се опитал да избегна токсините.

Средно новороденото се ражда с 287 химикали в пъпната си връв. Някои от тях са невротоксични. Защо това е важно? Така че никой от нас не може напълно да избегне лошите ефекти на токсините.

Но може да се намалят! Първо трябва да се избягват пестициди, фталати, бисфенол А, забавители на горенето, тежки метали (живак и олово).

пластмасови бутилки

Как да го направим? Не купувайте напитки в пластмасови бутилки. Не яжте полуфабрикати.

Избягвайте ходенето в големи градски центрове: Оловото, което влиза в атмосферата от коли, паркирани в задръствания, е много опасно, ако концентрацията му е по -висока от нормалното.

И помнете: ракът не е присъда

Ако положите достатъчно усилия, ще победите болестта. Вашата задача е да разчитате не само на лекари, но и на себе си! Правете всичко възможно, за да увеличите шансовете си!

Споделете тази важна информация с приятелите си! Може би ще спасиш нечий живот.

Източник: За жената

Твоят коментар

Be the first to comment on "Аз съм онколог. Ето какво ще направя ако ми открият рак:"

Какво мислите?