Горещи новини

Александър Сано: Нямам търпение да прегърна живо и здраво внуче!

Sano: Nqmam tyrpenie da gyshna jivo i zdravo vnyche

Той е един от всенародните любимци у нас, покорявайки с чар, талант и завидна доза хумор. Става дума за Александър Сано, който е човек с множество таланти – актьор, музикант, продуцент, водещ.

Сано е роден през 1977 година в Асеновград.

В гените му се преплитат български, арменски, френски и италиански корени. От малък талантливият актьор пее в хор и учи класическа китара.

След като завършва първи клас, семейството му се премества в Русе – родния град на баща му. Там завършва техникум по мода и облекло. Като студент се изправя на кръстопът – следва две години политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, но любовта му към театъра надделява и завършва НАТФИЗ. Става масово популярен с ролите си в киното и телевизията.

През 2004 г. влиза в образа на Среброто от легендарната група „Братя Мангасариян“, за които пише и музика. Доказателство за любовта на публиката са множеството му спечелени награди, сред които и „Златна бленда“.

„Наскоро на приятели разказвах история. Като имаха спор в семейството ми, имаха навика да го обсъждат на арменски. Спомням си, като съм бил 9-годишен, баща ми, светла му памет, ми го е разказвал по-късно. Отишъл съм и съм му казал – „Не си прав в това, което каза на баба ми“. Тогава са разбрали, че съм започнал да хващам някакви неща на арменски и смениха на френски. Сега нито единия език знам, нито другия“, каза пред bTV Александър Сано.

„Живот и здраве, дядо ми ще стане на 91 години. Това са едни хора от друга раса и време. Там ги делят на индигови, кристални. Той е от времето, макар преживял Втората световна война, когато то е минавало по-бавно. Щастливи хора са. Оценяват щастието“, добави той.

„На първо място се радвам на здраве. Радвам се на това второ семейство, което човек създава, обкръжавайки се от хора, които той избира и приятели. В това семейство влизат Мартин Макариев, Луиза Григорова, Андрей Андреев и други съмишленици в професията. С Луиза преди 9 месеца решихме да продуцираме театър и направихме две представления.

Второто е моноспектакъл на Весела Бабинова. Тя получи „Икар“ за главна женска роля. Ние получихме награда на публиката за най-добро представление. Утре отиваме в Пловдив. За първи път представлението „Пистолет в торнадо“ ще се играе извън София. Това са неща, които ме радват, защото ми дават смисъл. И съм благодарен на тези изключително талантливи хора, че сме едно заедно и са ме допуснали в кръга си“, подчерта Сано.

„Не мога да взема решение каква ми е позицията за наградите. Затова не казвам нищо, за да не обидя някого. Ето с Пулеви – разбирам. За Григор Димитров – разбирам. Това е спорт и там е ясно. В изкуството е много субективно. Когато е награда на публиката, това е едно от най-ценните неща. Това е най-обективният субективизъм.

Наградите са хубаво нещо, защото маркират някакво постижение в изкуството, което трябва да стане важна част от живота на българина. Скоро се върнах от Пловдив. Обаждат ми се директори или учители да ходя в училищата за мотивационни срещи. Това е едно от нещата, които разказвам на децата. Обяснявам им, че досегът с изкуство ми направи живота много по-красив и стойностен“.

Александър Сано ще бъде водещ и на най-новото приключенско риалити – „Островът на 100-те гривни“.

„Това е нов формат. Само в Австралия го има. Той е взел най-доброто от Survivor и други игри. Този формат няма да разчита най-вече на физическа сила и подготовка, защото ще има и много логика. Аз затова приех – ще бъде приключение. Няколко пъти отказвах предавания, но това нещо отговаря на авантюристичния ми дух, а форматът е най-доброто нещо от подобен род. Чакам да видя тези 30 участници, които ще са там“, подчерта той.

„Следващото най-голямо приключение, за което съм много щастлив, че ми се случва на тази крехка възраст, е, че като се върна от това приключение се надявам да прегърна живо и здраво внуче. Да, аз и Нели чакаме внуче. Това е толкова жестоко. Всеки ден се събуждам с огромна усмивка. Визуализирам си някакви неща, че ще имаме момиченце. Много е хубаво“, сподели Александър Сано.

„Ами, според мен така трябва да изглеждат дядовците. Тези, които не изглеждат така, да се замислят“, допълни той.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Александър Сано: Нямам търпение да прегърна живо и здраво внуче!"

Какво мислите?