Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Алена: Ясно е, че ГЕРБ ще спечели изборите, но не е ясно кой ще управлява
Алена: Ясно е че ГЕРБ ще спечели изборите но не е ясно кой ще управлява

Алена: Ясно е, че ГЕРБ ще спечели изборите, но не е ясно кой ще управлява

Новата 2021-а е година на глобална промяна. Дали ще е положителна и възходяща или негативна и низходяща, изпълнена с хаос и протести, зависи единствено от правилните решения и действия на хората, в личен и делови план.

Това предупреждава астрологът Светлана Тилкова – Алена.

В специалната си годишна прогноза, цитирана от в. „Труд„, тя разкрива ще надделеем ли над вируса, как ще се развие ситуацията в България и очакват ли ни по-добри дни.

Каквото пожелаем, това ще надделее през новата 2021-а. От нас зависи, защото тя година на глобална промяна. Дали ще е положителна или отрицателна ще покажат разумните ни или нагнетени с емоцията на омразата думи и дела.

Доброто даром не идва, злото също. За да ги има – повикани са, но злото винаги е първо, така е устроен все още несъвършеният свят, който обитаваме. Доброто е по-бавно. Често го искаме на думи, в живота го пъдим, защото добрината е трудно изпитание, а злината е омаен господар на душата, даряващ бързи победи, но с потайната клауза за неизбежна кармична разплата. И тогава, насред най-голямата злина доброто побеждава.

На този фон България преживя своята затрупана с изпитания, трудна 2020-а. Година изпълнена със злина, мерзост, непочтеност, измама. Пандемията утежни и без това тежката година. Хиляди останаха без работа, стотици хиляди са потърпевшите и ще се увеличават, защото обществото ни е индивидуално безотговорно към заразата.

Каквато и да е помощта от държавата, тя е глътка въздух, а не рог на изобилието. Беше трудно и ще продължи да е трудно, защото личното ни безхаберие превърна вируса във властелин на дните ни.

Повелята на Уран за 2020 година не успяхме да спазим. Сами пропиляхме шансовете си, затова 2021 година се очертава по-тежка, проблемна с възможност за политически хаос, агресия и крайно противопоставяне на големи групи хора в българското общество, но и с искра надежда и порив за градеж.

С действията си градим своята участ и съдба, и вместо Меркурий да ни възнагради богато през 2021-а, ние ще продължим в коловоза на 2020-а. За мнозинството новата година ще бъде още по-тежко изпитание, за малцина – по-добра. Препятствията ще са повтарящо се до изнемога предизвикателство към доказване на нашите възможности, а крачката от върха на успеха до пълния ни крах ще е само една. Особено в политиката.

Предупреждавам, че в България през февруари ще има скрито и явно нахлуване на секти, които за пореден път целят да манипулират психиката на по-лабилните хора, комплексираните, но самовъзвеличаващи егото си.

Лошото в случая е, че този път основна цел на обсебването ще е нивото на държавно управление заради материални и политически щения. Предупреждението за податливост на това влияние важи с особена сила за всички заемащи политически постове, депутати, малки и големи колелца в администрацията, върху които няма да липсват невидими въздействия и опити за манипулация с надеждата България да поеме в нова посока, но във вреда на народа.

2021 година е година на глобална промяна. Дали ще е положителна и възходяща или негативна и низходяща, изпълнена с хаос и протести, зависи единствено от правилните решения и действия на хората, в личен и делови план, от начина по който се гласува на парламентарните избори. Важно е да се знае, че 2021 година оказва пряко влияние върху следващите девет години, а изборният ден е изпитанието за мъдрост и зрялост на обществото ни. Каквото изберем, това ще живеем.

Кой ще спечели изборите е ясно, но е неизвестно кой ще управлява. ГЕРБ ще спечели изборите за Народно събрание. С колко, е рано да се каже.

Датата за редовните парламентарни избори е ясна, но с уговорки дали ще остане. Не знаем кога ще бъде издаден президентският указ и все още са неизвестни датите на регистрации на участниците в изборите. Когато всичко е известно, ще дам крайното си изчисление и категоричен извод. Астрологията без дати не може да работи, освен това дори незначително на пръв поглед действие може да наклони везните към победа или загуба.

Месеците от януари до изборите ще покажат дали управлението ще се запази или ще има гостоприемна промяна за политически хаос в България, която в някаква форма ще повтори злополучното управление на Орешарски и ще доведе до предсрочни избори. Дали ще е възход или спад, хаос, несигурност, по-значимо обедняване, вместо приближаване към мечтания европейски стандарт, зависи от изборът, който ще направим.

Юли-август период на успех

България под властта на Меркурий
България може да използва преимуществата си през новата година преди всичко с разум, без емоция, без омраза, но е малко вероятно. 2021 година е подвластна на Меркурий и на вибрация 5.

Политическото противопоставяне се описва с една дума – война. Ако се допусне проливането на кръв, това ще е от полза на мечтаещите за власт, но не и за народа. Крайното до безчувственост противопоставяне между поколенията ще продължи през първите месеци на годината и ще започне да затихва през май, докато избухне отново през есента.

Усложнената икономическа обстановка в България, от която всеки е потърпевш, ще търпим и с разум ще се наложи да се приспособим, без да можем да разчитаме на оптимистични и перспективни ходове. До края на юни ни повлияват нейните последици, а едва в периода от началото на юли до края на август можем да търсим с успех изход от неочакваностите, породени от случващото се, и нови възможности за финансова, икономическа и политическа стабилизация.

Особено важен за държавата е периодът април – юни, когато са възможни диверсии, провокации, манипулации на обществото, водещи към сериозни и вредни за държавата и народа промени, ако бъдат допуснати. Ако политическата криза предвещаваща предсрочни избори стане факт, това ще бъде поредното ново начало, но отново през много страдания за отделния човек и народа.

Есента е характерна с икономически растеж и финансова стабилност за България и народа й, ако разумът е надделял и политическата криза е избегната.

Предупреждения

Не започвайте бизнес по време на Ретрограден Меркурий
Единственото общовалидно предупреждение е да не се започва бизнес в периодите на ретроградния Меркурий, дори и при факта, че той е властелин на цялата 2021 година.

В посочените периоди да не се подписват и договори, и да не се сменя работното място.

Ретроградност на Меркурий

– Меркурий е ретрограден във Водолей в периода 30.01.2021 г. – 21.02.2021 г.

– Меркурий ретрограден в Близнаци в периода 30.05.2021 г. – 23.06.2021 г.

– Меркурий е ретрограден във Везни в периода 27.09.2021 г. – 18.10.2021 г.

Отношение към заразата ключово

Има шанс по-бързо да излезем от кризата
Трета вълна обърква плановете

Условието да се излезе от кризата е астрологично неизчислимо – хората да са отговорни към заразата.

Като икономист и астролог отдавна направих своята прогноза, че човечеството ще се съвземе много по-бързо от очакваното и световната икономика ще се върне в руслото си най-рано около септември 2021 година. За България е възможно дори и по-рано. Условието е само едно и уви, то е астрологично неизчислимо – хората да са отговорни към заразата, да се съхраняват, а не да заразяват и нарочно.

Това елементарно изискване, обаче твърде много помрачава като цяло оптимистичната картина, защото личната отговорност и в България, а и по света, не е масово популярна и мнозина се държат като добичета в стадо с вярата, че вирусът ще ги подмине или че изобщо не съществува.

Ако бяхме лично отговорни, вирусът щеше да ни е освободил от масовото си присъствие в края на август 2020 г. Да си безотговорен обаче е по-лесно, но и по-лесно ставаш жертва на COVID. Затова сме в челото по смъртност в Европа, а починалите от вируса в България са почти два пъти повече отколкото в Япония с нейните над 125 милиона жители.

Да си смел пред смъртта на бойното поле е едно, да се правиш на смелчага пред COVID-19 е глупост граничеща с тъпоумие. Допуснем ли трета вълна на заразата след средата на януари и през февруари, трудно можем да разчитаме на икономически възход до края на 2021 година.

Годината на металния вол започва през февруари
До началото на Новата година съгласно източния зодиак, която ще е под знака на металния вол, има време. В България тя започва на 11 февруари 2021 г. в 21.06 ч. българско време. Нито източният, нито класическият зодиак имат силата да се справят с каквато и да било зараза. Те са ориентирите, които тълкуват, разкриват, съветват, но действията са оставени за нас, хората.

Ако продължаваме да сме лично безотговорни към ковид-19, каквито и мерки да налага правителството, те ще са саботирани и без успех. Ако сами се пазим и мнозина си припомнят, че личната хигиената не е отрицателно качество, а признак за еволюция на индивида, отличаващ го от маймуната, имаме шанс да обезсилим ковида, дори и без надеждата, която носят ваксините.

Природни катаклизми

Нептун в Риби редува суша и наводнения
От януари до юни и септември са опасни периоди

Нептун е в Риби до 2025 година, което означава, че и суша ще има, и наводнения. Ще се редуват през цялата година, а не само напролет. Период на крайности. Вода ще има, но и суша и безводие ще ни морят. По-често вместо да се радваме на живителен напоителен дъжд, ще бъдем потърпевши от неприятни засушавания и унищожителни порои, за час изливащи вода колкото за година.

Предупреждавам за наводнения и порои от януари до юни и през септември. Не можем да ги избегнем, но чувството за себесъхранение ще ни помогне щетите да са по-малки. Да пазят къщите и имотите си живеещите до речните корита и сухите селски вади особено през май.

През декември да си гарантират сигурността хората, живеещи близо до брега на морето и до речните корита, а също и тези, които са построили къщите си на нестабилна почва заради опасност от наводнения и свлачища.

Природата е жестока, когато не спазваме нейните правила и се самозаблуждаваме, че този път ще ни се размине.

Труд

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?