Home » ЗА ДАМИТЕ » Американски понички по оригинална рецепта – толкова са лесни, че не може да не ги пробвате
Американски понички по оригинална рецепта

Американски понички по оригинална рецепта – толкова са лесни, че не може да не ги пробвате

Кой не обича понички – вкусни, пухкави с всякакъв вид пълнеж, радват душата винаги.

Не случайно по американските филми навсякъде това закусват всички. Днес от Ко4 ще ви предложим оригинална класическа рецепта как да си ги направите сами вкъщи.

Класически американски понички – сладки без пълнеж, но с шоколадов или карамелов топинг. Нереалистично вкусни и нежни, те бързо придобиха популярност сред туристите, които взеха със себе си рецепти в различни части на света. Предимството на това изкушение е, че то остава свежо за много дълъг период от време, а не, както в повечето случаи, ако не се изяде на момента до вечерта не става за нищо.

Редакторите ни решиха да не заобиколят един от най-популярните начини за приготвяне на сладки понички . Докато смесвате традиционното тесто, добавете малко канела, която ще му придаде специален вкус. Дори в процеса на печене, цялото семейство ще се събере около печката, защото ухаят божествено. Всичко е толкова просто, че няма да искате да се върнете скоро към друго печиво.

Съставки

яйце 1 брой
мляко 1 л
пшенично брашно 2.5 кг
масло 50 гр
захар 0.5 кг
Ванилия 10 гр
сода или бакпулвер 20 гр
канела 2 ч. л.
сол 1 дървесен щипка
Слънчогледово олио 1 л
пудра захар 0.5 кг

Подготовка

За да направите сладки понички с мляко, комбинирайте брашното със захарта. Добавете ванилията, канела (1 чаена лъжичка), сол и бакпулвер.

американски понички
Формирайте хълмче от суха маса. Разбийте яйцето и изсипете млякото, както и предварително разтопеното масло. Замесете тестото. Изпрати в хранително фолио в хладилника за един час.

американски понички
Разпънете студеното тесто в дебел слой. Използвайте голяма чаша, за да направите кръгове от тесто, а в тях – по-малки кръгчета с помощта на чаша.

американски понички
Загрейте растително масло до кипене. Намалете топлината и потопете поничките в кипящото олио Те трябва да станат златни.

американски понички
Прехвърлете ги на салфетка. Смесете 1 ч. л. канела с пудра захар и поръсете поничките.

американски понички

Ако не харесвате традиционната пудра захар и канела, можете да изберете друг топинг: шоколадова глазура , карамел, конфитюр, сметанов крем. Така или иначе ще бъде вкусно! Но дори и да няма време, поничките с канела са добри и без да ги поръсвате с нещо. Опитайте, насладете се и споделете с нас вашите впечатления в коментарите по-долу.

Източник: За жената

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?