Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Андрей Райчев изригна: Вече на всеки шамар, Румен Радев ще отвръща с два!
Андрей Райчев изригна: Вече на всеки шамар Румен Радев ще отвръща с два!

Андрей Райчев изригна: Вече на всеки шамар, Румен Радев ще отвръща с два!

Президентът нарочно изостря ситуацията и ги провокира да го ударят. Той се стараеше да отговаря с шамар на шамар, а сега отговаря с два на шамар. Това заяви пред БНР социологът Андрей Райчев.

По думите му в Радев има елемент на чувство на предателство. Той бе категоричен, че един политик не трябва да се ръководи от емоции. Радев играе остро. Той смята, че много добре управлява държавата, в това време противниците му го дразнят самоцелно и се хвърлят срещу него, поясни Райчев.

Социологът подчерта, че в българския народ тече вътрешно разцепление. Хората вече не могат да си говорят. Той уточни, че най-голямото разделение идва по украинския въпрос.

Райчев посочи, че темата за промените в Конституцията е изместена от дневния ред. По думите му политиците казват нещо по темата, но не е ясно какво точно. Той поясни, че се въвеждат 3 теми – ограничаването правата на президента и на служебните правителства и темата за нов национален празник.

Според социологът темата за националния празник е достатъчна, за да унищожи всеки дебат. Тя фокусира в себе си купища поддебати и те всички са свързани с нашата история. Когато се разправяме за миналото, спорът е много дълъг и крайно неуспешен – и двете страни завършват спора с убеждението, че са прави, поясни той.

Като голям проблем Райчев определи персонификацията и по-конкретно създаването на закони за определен човек.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?