Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Архимандрит Ефрем Светогорец от Света Гора, Атон: Иисусовата молитва – спасява от неприятности и променя съдбата
Иисусовата молитва – спасява от неприятности и променя съдбата

Архимандрит Ефрем Светогорец от Света Гора, Атон: Иисусовата молитва – спасява от неприятности и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си?

Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки от нас е бил изправен в едно или друго време пред неприятности и проблеми и всеки би искал да промени всичко към по-добро.

Така че, ако животът не ви устройва, проблемите растат като снежна топка, разстроен е личният ви живот, имате проблеми в работата, чувствате се самотни, имате дългове или страдате от липса на пари (малък списък с това, с което се сблъсква съвременният човек), естествено е с такъв поток от проблеми да искате да промените нещо към по-добро.

В това ще ви помогне Иисусовата молитва. Ето нейния текст:

„Господи Иисусе Христе, Сине и Слово Божие, заради молитвите на Твоята Пречиста Майка и на всички светии, помилуй мен, грешника.”

Има я в различни варианти:

„Господи, Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй ме грешния”

„Господи, Иисусе Христе, помилуй ме!”

„Господи, помилуй!“

Независимо кой вариант ще изберете, казвайте тази молитва възможно най-често. Например, докато чакате някъде, на път за работа. Може да си я казвате вътре в себе си. Монасите, например, постоянно се молят с тази молитва. Иисусовата молитва може да се казва по всяко време на деня и когато това го правите редовно, ще откриете, че вашият живот се променя.

„В настоящите дни, когато диханието на голямо зло, дълбоко падение и грях оскверняват земята, морето и всяка душа, всички имаме нужда от действието на Иисусовата молитва като освежаваща роса на благодатта, като полъх от ветрец, като противоотрова, осигуряваща душевното и телесното здраве в идващите дни и в тези, които ще дойдат след тях.

Молитвата е нашето общение с Бога. Тя е също толкова необходима за нас, колкото и въздухът, и храната. У нас всичко е от Бога и нищо не е наше: живот, способности, здраве, храна и всичко останало Бог ни дава. Поради това и в радост, и в печал, и когато нещо ни е нужно, ние трябва да се обръщаме към Бог с молитва.”

Архимандрит Ефрем Светогорец от Света Гора, Атон

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?