Горещи новини

Банани в гореща вода, плюс вълшебна подправка и само след три дни тялото ликува, изпълнено с енергия

Банани в гореща вода

Сега от Ко4 ще ви дадем указания как да си приготвите една напитка със странен вкус (може би на някой от вас ще се стори неприятен), но със силно положителен здравословен ефект.

Съставките са му две – банани и канела, плюс вода, затова го наричат „бананов коктейл“. Основният компонент – банана – съдържа микроелементите калий, магнезий и фосфор – първите два за изключително полезни за всички мускули, включително и за сърдечния такъв! Това означава здрав опорно-двигателен апарат и здраво сърце! От своя страна, фосфорът ускорява метаболизма, като помага на организма да се справи с усвояването на въглехидратите; така се достига енергиен баланс в организма, който не позволява – при нормално хранене – безконтролно увеличаване на теглото.

Да преминем сега към канелата – тя има профилактичен ефект по отношение на поредица от тежки, на практика неизлечими заболявания:

Паркинсон, Алцхаймер, множествена склероза, менингит, разни туморни форми…

Консумирането на канела води и до постигане на баланс на мъжките и женските хормони в тялото на жените, което подпомага борбата срещу безплодието. Освен това намалява нивата на „лошия“ холестерол и на захарта в кръвта.

Ето как да си приготвите коктейла:

В 1 л вода поставяте 2 пръчици канела и я оставяте да заври; предварително сте нарязали на сравнително тънки филийки 2 банана (може и да са презрели), които парченца изсипвате в горещата вода и я оставяте да заври отново.

Пиете охладеният при стайна температура коктейл 1 час преди да си легнете. А какви резултати да очаквате: подобрени храносмилане, сън и памет, повишено ниво на хемоглобина (способстващо за укрепване на имунната система).

Освен това, нервната ви система ще се отпусне и стресовото състояние ще отстъпи далеч назад… Коктейлът е особено подходящ при резки промени в температурата, характерни напоследък в есенно-зимния сезон и дори и в края на лятото.

Такива промени свалят нивото на имунната ви система (особено ако годините са ви повечко) и организмът ви става податлив на вирусни заболявания и настинки. Банани сега колкото искате; има ги и на по-ниски цени, съобразно категорията и качеството им, но това е без значение за изготвянето на здравословния коктейл. Опитайте сами неговата възраждаща тялото сила!

Забележка:

Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Източник: Вижти

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Банани в гореща вода, плюс вълшебна подправка и само след три дни тялото ликува, изпълнено с енергия"

Какво мислите?