img
Home / БЪЛГАРИЯ / Бащата на убитата Андреа: Обръщам се към премиера, той също е баща на дъщеря!

Бащата на убитата Андреа: Обръщам се към премиера, той също е баща на дъщеря!

/
/
/
284 Views

„Много хора писаха, че Аксел е животно. Не, това е обида към животните, защото дори животните не биха постъпили толкова лошо!

Това заяви Асен Руменов, баща на изнасилената и убита Андреа от Галиче, научи ko4.

Запитан дали съжалява, че не се е върнал по-рано от гурбет, бащата каза: „Съжалявам. Казах на Андреа, че, ако пожелае, ще се върна. Това стана малко преди да стане най-лошото. Аз разбирах трудната ситуация, която се задава. Въпреки че с цялата си душа и сърце искаше, тя ми каза, че е по-добре да остана. Исках да остана до май, когато бе нейният абитуриентски бал и след това да се върна в България, където си бях направил план“.

Относно 17-годишния Аксел Олегов, обвинен в убийството на дъщеря му, Асен заяви: „Виждал съм го, но тук не говорим за човек и не трябва да се съди по човешките закони. Стана точно обратното – аз като неин баща, братчето й и въобще цялото общество сме потресени, а „единственият, който има право“, е той, защото няма прословутите 18 години“.

Бащата на убитата Андреа

На въпрос какво ще направи, ако се срещне очи в очи с убиеца на Андреа, бащата отговори:

„Ако се срещна очи в очи с него, макар че аз не съм наранявал и най-малко нито едно същество, не знам. Баща съм все пак. Не искам, защото не знам каква ще е реакцията ми. Винаги съм имал трудни моменти в живота си и съм казвал, че може да стане по-лошо, но сега – няма по-ужасно нещо от това. Това е най-лошото, което може да се случи на един баща – да загуби детето си“.

„Понеже е непълнолетен, Аксел може да получи максимум 12 години. Той, когато излезе, отново ще бъде убиец и няма да спре да бъде убиец. Това е човек, който носи смърт и тази смърт може да почука на вратата на всеки един“, добави мъжът.

„Искам да се обърна към премиера, той също е баща на дъщеря. Искам да му кажа, че един отчаян баща иска детето му да има покой на небето. Много моля този закон да се промени. Всички го искат. Цялото общество е потресено“, каза още Асен.

Запитан какво ще прави оттук занапред, бащата заяви: „Трябва да намеря сили за другото си дете. Ако нямах друго дете, сигурно нямаше да искам да живея. Докрай ще се боря за тази присъда и този закон, който защитава убийците“.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook