Home » БЪЛГАРИЯ » Баща на първолак: Такова разочарование не бях изпитвал досега в скромния си 37-годишен живот!
Баща на първолак: Такова разочарование не бях изпитвал

Баща на първолак: Такова разочарование не бях изпитвал досега в скромния си 37-годишен живот!

Снимки на състоянието на санитарни помещения в ремонтиращото се СУ „Найден Геров“ във Варна споделя Янко Митев в социалната мрежа Фейсбук.

Г-н Янков коментира снимките с думите:

„Като родители на първолаци, бяхме помолени да помогнем с почистването на стаите след края на ремонта с цел скорошното влизане на децата в „обновеното“ и „ремонтирано“ 7-мо училище СУ Найден Геров.

Такова разочарование не бях изпитвал досега в скромния си 37-годишен живот. Все си мислех, че всичко се прави за децата, за бъдещето, че няма да има големи кражби и злоупотреби, но това, което видяхме в училището, дни преди децата да бъдат пуснати вътре, просто ме остави без думи!“

Баща на първолак: Такова разочарование не бях изпитвал досега в скромния си 37-годишен живот!

Ремонтът на СУ „Найден Геров“ в рамките на проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна”, стартира официално през април тази година. В спечелената обществена поръчка по ОП „Региони в растеж“е описано, че според техническия проект на сключения договор следва да са изпълнени мерки по архитектурна, конструктивна, електрическа и пожарна безопасност.

Сключеният договор за изпълнението на дейностите с ямболската фирма „ЖЛМ“ ЕООД , касаещ СУ „Найден Геров“, възлиза на 1 784 366 лв., показва проверка на Moreto.net.

Баща на първолак: Такова разочарование не бях изпитвал досега в скромния си 37-годишен живот!

В документацията на ВиК проекта е дадено решение за ВиК инсталации на два преоборудвани тоалетни възела, „като единият от тях е съществуващ, но в изключително занемарено състояние“ – пише в документацията. Изграждането на санитарен възел на кота 0 следва да има оборудване за хора в неравностойно положение, като включва тоалетна и две мивки.

За съществуващият санитарен възел в сутерена, който вероятно е описан като „в изключително занемарено състояние“, по проект се предвижда подмяна на старите санитарии с нови от същия вид, както и да се направи разводка от съществуващ вертикален водопроводен клон, разположен в непосредствена близост. По проект са предвидени и два електрически бойлера от 10 литра за достъп до топла вода в мивките в тоалетната.

Баща на първолак: Такова разочарование не бях изпитвал досега в скромния си 37-годишен живот!

Ремонт на всички санитарни помещения очевидно не са предвидени по този проект, както и реализиране на така чакания физкултурен салон, за който иначе има изготвен проект. До последно учениците провеждаха спортните си занятия в помещение, представляващо обединени няколко класни стаи.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?