Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Бездомник намери чек за 10 000 долара и го върна на собственика: Нямаше представа каква награда ще получи
Бездомник намери чек за 10 000 долара и го върна на собственика: Нямаше представа каква награда ще получи

Бездомник намери чек за 10 000 долара и го върна на собственика: Нямаше представа каква награда ще получи

Прекрасният човешки жест идва от Ню Хейвън в щата Кънектикът (САЩ).

Бездомният Елмър Алварес намери чек за 10 000 долара на улицата и го върна на собственика му. Нямаше представа какво ще последва, просто знаеше, че постъпва правилно.

бездомник

Не се поколеба нито за секунда – веднага потърси собственика и му се обади да върне чека където му е мястото. Той не знаеше, че чекът принадлежи на самотна майка, Роберта Хоски, която работеше като агент по недвижими имоти.

топла прегръдка

Когато отиде да вземе чека, тя очакваше да срещне мъж в костюм, но вместо това срещна Алварес, бездомник, който й даде намерения чек. За да сподели добрия жест, тя записа срещата, след което призна пред всички изненадата и възторга си, споделяйки видеото във Фейсбук.

Роберта беше трогната от неговата човечност и затова реши да награди този бездомник. Той не очакваше нищо в замяна и вместо това Алварес каза: „За мен най-голямата награда беше да видя колко е щастлива.“

бездомен мъж

„Той не знаеше кой е собственикът на чека и дори не подозира какво голямо сърце има“, казва Хоски за него. След това тя плати училището му за агенти и наема на апартамент за следващите седем месеца, докато той си стъпи на краката.

Сега те работят заедно по съвместен проект, чиято цел е изграждането на център за бездомни тийнейджъри и младежи. Центърът трябва да предоставя различни услуги на бездомните, които според Елмър са от решаващо значение.

По някакво стечение на обстоятелствата, преди Роберта да забогатее, тя също била бездомна, самотна майка, но с много усилия успяла да се измъкне от този живот и да постигне успех.

Чрез изграждането на Центъра тя искаше да даде шанс на Елмър и други да си стъпят на краката и да намерят правилния път в живота.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?