Home » БЪЛГАРИЯ » Без думи! Вижте колко пари струва часовника на Владислав Горанов! (СНИМКИ)
Вижте колко пари струва часовника на Владислав Горанов

Без думи! Вижте колко пари струва часовника на Владислав Горанов! (СНИМКИ)

Финансовият министър Горанов на множество снимки прави жестове с ръката си, така че да му се види часовникът.

Той е рядък модел швейцарски часовник, който се предлага за 15 хил. долара с 49% намаление, разбра КОЧ. След като сайтът „Афера” пусна снимка на финансовия министър Горанов със скъп часовник, троловете защитници на ГЕРБ из интернет яростно обясняваха, че това е фалшива новина, фотомонтаж, фалшификат и т. н.

Да, ама не. Оказва се, че Горанов постоянно си показва часовника като селски ерген.

Тук са показани още снимки с въпросния часовник. И той безпогрешно може да бъде идентифициран като редкия швейцарски модел „Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer”, който се продава с оферти и за 29 500 долара, а може да се купи напоследък и с 49% намаление (виж тук). Горанов се вижда на снимки с този часовник отпреди офертите с това намаление.

Увеличение показва модела на часовника, който към днешна дата струва 15 хил. долара с намаление 49%. 

Трябва да се обясни една особеност на този тип часовници. Те не са инструмент, който единствено служи на притежателя да определя времето или да го използват като хронометър да засичат някакви отрязъци от време в секунди и минути. В съвременния свят всеки компютър, таблет, смартфон има часовник с точно време, по-точно и от най-скъпия ръчен хронометър, защото се сверява автоматично с еталонното време през интернет.

Часовника на Владислав ГорановТози тип скъпи швейцарски часовници всъщност са аксесоари, бижута, украшения, които се носят за престиж, като израз на определено благосъстояние.

И българският финансов министър демонстрира престиж, който не съответства на положението му. Не е нужно да му пресмята човек заплатата, за да си изчисли точно дали може да си позволи такъв часовник. Самият му начин да го демонстрира е парвенющина на новобогаташ. Той буквално показва безпричинно часовника си, с жестове на дясната си ръка, на която го носи. На десетки снимки го има вдигнал дясната си ръка нагоре към лицето, така че да се вижда часовникът му.

Предишният часовник на Горанов също е рядък швейцарски модел, подобен на външен вид на „Епъл“. Снимки: Булфото, от тв екран

Предишния часовник на Владо ГорановНа снимките отпреди година и повече Горанов се вижда с друг модел часовник с тъмен циферблат. Той по-трудно може да се идентифицира поради тъмния циферблат. Но едва ли е евтина американска или японска марка електронни часовници от този тип. Нито е часовник „Епъл” за около 1000 лева. По-скоро е рядък модел швейцарски „Фосил” или също рядък модел на модната марка за дрехи „Томи Хилфигер”.

Но този часовник се е видял недостатъчно престижен за Горанов и в последния си мандат като финансов министър го е сменил със скъпия хронометър „Ulysse Nardin”. Горанов няма как да го обяви и като подарък, защото като висш държавен служител няма право да получава подарък на такава стойност.

Демонстрацията с такъв парвенюшки аксесоар, освен че не съответства на министър, особено финансов, издава много тежък непукизъм към морал и закон.

Докато финансовият министър Горанов демонстрира часовник, премиерът Борисов непрекъснато демонстрира червен конец против уроки. Снимка: Булфото

Владислав Горанов скандалНе е случайно, че със същата наглост Горанов обяснява как така живее без наем в луксозно жилище – семейството му се уплашило от земетресението в Перник 2012 г. и тогава се преместил в предложеното от неговия кръстник Иван Сариев. Грубо може да се сметне с колко се облагодетелствал Горанов живеейки 6 години без наем в такова жилище – най-малко 150 хил. лева, а за такъв имот наемът може да е и двойно по-голям. И това не е отразено в имотната му декларация, което е грубо нарушение.

Горанов е и в очевиден конфликт на интереси, поради бизнеса на своя кръстник, и в нарушение на кодекса на държавния служител.

И според закона освен глоба от 5 до 10 хил. лева трябва да бъде отстранен от заеманата публична длъжност. Само за сравнение – например бившият германски президент Кристиян Вулф подаде оставка, защото взел изгоден заем от 500 хил. евро от частно лице, а после взел изгоден кредит от банка, с по-ниска лихва, за да върне заема. Това, разпространено в медиите в Германия, доведе до оставката на президента през 2012 г.

Липсата на реакция от комисии, правителство, данъчни по случая с Горанов, показва, че у нас буквално няма институции и държавата се управлява от някаква хунта на власт, която удря само този, когото си избере. / КОЧ

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?