Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Без емулгатори, без консерванти, без подобрители на вкуса, без стабилизатори – най-добрата домашна майонеза!
Домашна майонеза за секунди! Без емулгатори без консерванти без подобрители на вкуса без стабилизатори!

Без емулгатори, без консерванти, без подобрители на вкуса, без стабилизатори – най-добрата домашна майонеза!

Открихме рецептата за тази чудесна домашна майонеза в един руски сайт, опитахме я и трябва да ви кажем, че е страхотна!

Много е вкусна, но най-важното е, че не съдържа разни вредни химикали, които обикновено се добавят към подобни продукти. Невероятно вкусна е и мега бърза! Наистина се приготвя за секунди!

Освен това плътността й е идеална, не се разтича или омеква даже два дни след приготвянето! Така че има невероятна консистенция, можете да украсявате с нея, да шприцовате всякакви форми и те няма да се „разпадат“!

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

1 яйце
¼ чаена лъжичка сол (или на вкус, но първо опитайте по-малко, защото лимонът подсилва соления вкус)
½ чаена лъжичка захар (имате нужда от малко, подобрява вкуса)
½ чаена лъжичка горчица (без горчица ще получите бяла майонеза)
1 с.л. лимонов сок (или оцет, но по-добре с лимон)

150-180 мл рафинирано масло от растителен произход (гъстотата на майонезата зависи от количеството масло), ако сложите студено пресовано ще горчи малко – опитахме!

*всички продукти трябва да са със стайна температура!!!

ПРОЦЕДУРА:

Сложете лимонов сок, сол и захар в стъклен буркан, разбъркайте.

След това добавете горчица и растително масло, но без да разбърквате. Чукнете внимателно яйцето и внимателно го изсипете в олиото. Жълтъкът не трябва да се разбива!!!

След това вземете пасатор и го използвайте, за да покриете жълтъка и го спуснете на дъното на буркана. Едва тогава го включете! Веднага ще забележите образуването на емулсия и след няколко секунди майонезата ще е готова.

И така, какво е важно да запомните: не включвайте пасатора, докато не потъне накрайникът докрай, тоест не избута жълтъка, и когато забележите, че майонезата се образува след няколко секунди, постепенно и бавно започнете да го изтегляте нагоре, докато цялата смес се превърне в майонеза.

Това е! Много лесно и простичко се получава чудесна майонеза!

Тази майонеза не съдържа изкуствени оцветители, емулгатори, консерванти и други химикали. Но не забравяйте, че майонезата все пак е много калорична, така че не прекалявайте.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?