img
Home / БЪЛГАРИЯ / Бетина Жотева се облажила със служебно „Пежо“ на БНР

Бетина Жотева се облажила със служебно „Пежо“ на БНР

/
/
/
75 Views

Александър Велев е радиошефът, предоставил служебна кола на СЕМ, се разбра на заседанието на медийния регулатор, научи ko4.

По-рано днес стана ясно, че КПКОНПИ търси конфликт на интереси при ексначалник на БНР, който е дал ведомствен автомобил на медийния регулатор и така си е осигурил подкрепа от членовете на медийния регулатор. Оказа се, че човекът от СЕМ, който се е уредил с автомобила е Бетина Жотева.

„Колата ми беше предоставена от тогавашния председател на СЕМ Мария Стоянова. Аз тъкмо бях дошла в съвета и ми дадоха този автомобил, който беше бракуван. Александър Велев я беше предоставил“, обясни Жотева.

„Колата е предоставена от БНР, но не е обслужвана от БНР, не е била на издръжка на радиото“, обясни и юристката на Съвета за електронни медии Емилия Станева.

„Колата е отписана от активите на БНР и прехвърлена в активите на СЕМ с разрешение на Министерството на финансите“, уточнява пък самият Велев. Според него всичко е законно и няма конфликт на интереси. „Двете организации са на бюджетна издръжка и всичко е законно. На БНР не й трябваше този автомобил, който беше пред бракуване, а СЕМ имаха нужда. Това се случи 4 или 6 месеца, след като вече бях директор на радиото, и оттогава случаят непрекъснато е припомнян. Давал съм неколкократно обяснения, но няма нищо нередно, няма конфликт на интереси. Нормална практика е.“, заключи Велев.

Бившия началник на обществената медия уточни, че колата била предлагана и на МВР, но министерството не ги е взело, тъй като били доста стари.

На въпрос дали е получил подкрепа от СЕМ, Велев отговори: „Видя се, че не получавам подкрепата им“, имайки предвид току-що приключилия конкурс за генерален директор на БНР, в който той участва, но така и не бе избран.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!