img
Home / ЗА МЪЖЕТЕ / Беше ми писнало да чистя плевелите, докато един ден не ме светнаха за ТЕЗИ СЪВЕТИ – вече всичко е толкова лесно, няма и тревичка!

Беше ми писнало да чистя плевелите, докато един ден не ме светнаха за ТЕЗИ СЪВЕТИ – вече всичко е толкова лесно, няма и тревичка!

/
/
/
2100 Views

Днес от Ко4 ще Ви разкажем за наличните естествени средства, които могат да помогнат за премахване на този проблем – плевелите в градината.

Сода

Ако се дразните от плевелите, които растат между фугите, плочките на улицата и други подобни места, содата е идеален инструмент. Просто поръсете тези места и омразните растения няма да растат там.

хербициди

Сол

Можеш ли да направиш чудо разтвор от разредена 1 чаша сол в 2 чаши вряща вода. Изсипете сместа около своите насаждения и там повече няма да поникнат плевели. Също така, можете просто да поръсвате със сол нежеланите растения – те дълго време няма да ви притесняват. Солта не само убива плевели, но и предпазва от появата на нови.

хербициди

Оцет

Сипете количество оцет в спрей бутилка и пръскайте плевелите, като обръщате голямо внимание на корените. Направете това много внимателно, защото ако напръскате и засадените растения, те също ще изсъхнат, като плевелите.

безопасни посредством плевели

Водка

Смесете 30 мл водка, няколко капки течен сапун и 2 чаши вода. Изливате в спрей-бутилка и се пръскат плевелите,  които са огрявани от слънцето. Така, те изсъхват и за дълго време няма да растат. За растения, които растат на сянка, този инструмент няма да работи.

безопасни посредством плевели

Мулчиране

Способът на контрол над плевелите, спомага по много добре известен начин – мулчиране с органични или неорганични материали. Плевелите не могат да растат, тъй като няма да получат слънчева светлина.

безопасни посредством плевели

Хербициден сапун

Спомняйки си за свойствата на оцета и солта самостоятелно, да не говорим колко ефективно средство става от тях, като се смесят. За да се направи хербицид, смесете равни части сол, оцет и  настърган сапун. Напръскайте със сместа плевелите и не след дълго, сами ще се убедите в резултата.

средства от плевелите с ръцете си

Царевично брашно

Този продукт предотвратява развитието на растенията от семената. Определен вид глутен в състава му работи като един вид заключване на покълването. Ето защо, най-подходящо да се използва този механизъм в средата на лятото, когато културните растения са вече пораснали и това означава, че няма да има опасност за тях.

средства от плевелите с ръцете си

Не забравяйте да споделите тези ценни съвети с приятелите си.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!