img
Home / БЪЛГАРИЯ / Бивш съратник на Слави му разказа играта: Чувствам погнуса, гняв. Всички, които работихме за теб, сме излъгани!

Бивш съратник на Слави му разказа играта: Чувствам погнуса, гняв. Всички, които работихме за теб, сме излъгани!

/
/
/
695 Views
loading...

Агенция „Пик“ публикува писмо до Слави Трифонов от студента Николай Чакъров, който е работил като доброволец в кампаниите за референдума на „Шоуто на Слави“ и създаването на политически проект.

Писмото е предизвикано от гостуването на премиера Бойко Борисов в предаването на Трифонов. От КОЧ публикуваме текста без съкращения:

„Доброволческият труд е интересно проявление на демокрацията. Даваш безплатно труда си и собствените си ресурси, защото си или много вярващ, или си много наивен. Общото и в двата случая е, че го правиш от някакъв идеализъм. Интервюто с Бойко Борисов показа на всички доброволци колко наивни идеалисти сме. Наивници, които повярваха на една обречена кауза, на една утопична идея за друг вид система.

Много трудно мога да определя как точно се почуствах, гледайки въпросното интервю. Обзе ме гняв от удобно – щадящите въпроси, срам, че 673 481 хора, дали лично подписа си, останаха излъгани, погнуса от нечистоплътната политика. Може би най-силно беше чувството, че съм предаден. Това е чувството, което изпитваме всички ние, които работихме толкова време под надслов, че няма такава държава. Но дано да греша.

Обичам да греша. Грешката е най-големият урок.

Аз лично не знам какво да отговоря на всички тези 673 481 души, които 6 месеца, убеждавах,че този път ще е различно, че този път ще променим нещата,че този път народът ще се пребори. Явно съм ги излъгал. Излъгал съм моите приятели, моите познати. Явно сте ги излъгали и вие. А преди година на един площад пред едни 100 000 души, казахте: “Аз съм един от многото”.

Може би сте от многото, но от многото, които ни излъгаха, от многото, които ни показаха, че не може да има промяна в държавата. В крайна сметка да цитирам вашия колега Ивайло Вълчев: “Оправяй се самичък”, като само ще добавя „Народе”.

Нали, Слави? Да ви припомня, че ние, като доброволци и граждани, не работихме, за да направите политическа партия, която да бъде патерица на ГЕРБ, работихме за точно обратното. Накрая искам да кажа на всички „строители” на съвременната фасадна демокрация: България е имало много преди вас, ще я има и много след вас!“

Николай Чакъров, студент

Източник: Durvoto

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!