img
Home / БЪЛГАРИЯ / „Битият“ репортер на Господари на ефира: Стана ми лошо и легнах, не съм симулант!

„Битият“ репортер на Господари на ефира: Стана ми лошо и легнах, не съм симулант!

/
/
/
809 Views

„Не съм симулант и манипулатор. Винаги досега в работата си като репортер в предаването „Господари на ефира“ съм търсил истината и този път беше същото.“

Това каза пред „Монитор“ журналистът на „Господари на ефира“ – Димитър Върбанов малко след като научи, че вече не е част от предаването и че прокуратурата може да повдигне срещу него обвинение за лъжесвидетелстване.

Според Върбанов в съприкосновението с него управителят на склада и двамата му работници са го бутали и са му нанесли удари.

Ето как Върбанов разказа случилото се през своята гледна точка:

„Никога не съм казвал, че съм бил пребит или нещо подобно. Истината е, че след като ме добутаха до вратата на склада и ме блъснаха навън през вратата, аз паднах на крака си. Започна да ми става лошо. Сигурно съм вдигнал или събрал границите на кръвното. Видях, че по ръката си имам кръв и от това ми стана още по-зле. Затова се наложи да легна. Нас обаче са ни учили, че трябва да се опитваме до последно да си завършим репортажа и затова няколко пъти опитах да се изправя и да си направя анонса. В болницата бях освидетелстван и имам документи за това, какво е било състоянието ми.

От кадрите от охранителните камери, които гледах, действително се създава усещане, че аз се опитвам да лъжа и манипулирам, което не е вярно. На мен действително ми беше зле. Искам да се извиня на обществеността, ако са се почувствали подведени. Аз просто търсих истината и се опитвах да си върша работата.“

В рамките само на няколко часа журналистът премина краткия път от „Осанна“ до „Разпни го“. Първоначално започна кампания срещу служителите в склада, двама от които дори бяха задържани за хулиганство. Разпространен по-късно видеозапис обаче показа, че случаят е доста по-различен. В рамките на няколко часа Районният съд във Велико Търново освободи задържаните, а те обявиха, че ще съдят Върбанов. Веднага след това Нова телевизия обяви, че ще търси отговорност от продуцентите на „Господари на ефира“, а по-късно те на свой ред уволниха репортера и се разграничиха от неговите действия.

Източник: Дир.бг

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

1 Коментари

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook