Home » ЗДРАВЕ » Богат източник на колаген! Това чудо подмладява женското тяло с 10 години, трябва
Богат източник на колаген

Богат източник на колаген! Това чудо подмладява женското тяло с 10 години, трябва

Перлен овес – обелени и смлени зърна от овес. И името, което има е, заради приликата с речните перли.

Перлената овесена каша сега е незаслужено забравена, но междувременно е известна още от древни времена. В продължение на дълго време в Русия тя се е считала за изключително кралско ястие, недостъпно за обикновените хора.

Полезни свойства на перления овес

Овесена каша – ценен източник на хранителни вещества, изисквани от организма за нормалното функциониране и минерали (калций, калий, желязо, мед, манган, цинк, молибден, никел, кобалт, стронций, хром, йод, бром, фосфорен).

Перленият овес съдържа много лизин – аминокиселина, която активно участва в синтеза на колаген . Но той е, който поддържа кожата еластична, еластична и забавя процеса на бръчките! Благодарение на лизин богат минерален състав, витамини от група В, както и A, PP, E, ечемик каша може да се нарече здраве и красота.

Редовното използване на зърнената каша помага не само за поддържане на красотата на кожата, но и за намаляване на теглото ! Богат, но нискокалоричен продукт е богат на фибри, необходими за нормална чревна перисталтика, както и протеин.

За да го накарате да се отвори и да даде всичкия си вкус и полза, е необходимо да сготвите овеса правилно . Преди готвене, накиснете за през нощта, напълнете 1 чаша зърнени храни с 1 литър вода. Сутринта източете водата, накиснете в купа и залейте с 2 литра мляко, затоплено до 40 ° С. Пригответе овесената каша да заври без капак и след това гответе във водна баня под капака за 3 часа.

Красив бежов цвят и магически вкус на разтопено мляко ще ви разкажат за готовата каша. Не се страхувайте от продължително готвене, защото перленият овес изисква незабавно присъствие само в началния етап и всъщност се подготвя!

Правилно приготвеният перлен овес буквално се топи в устата , това е удоволствие за онези, които някога са опитали овесена каша, приготвена набързо!

И как се отнасяте към перления овес? Споделете повече в коментарите!

Твоят коментар

About Иван Ангелов

One comment

  1. Рецепта за Доза Зоб .Зобаш се , но вместо да станеш на ярка млада си оставаш гъска стара.Назобана!

Какво мислите?