Горещи новини

Бомба: Майката на Маги Халваджиян с пенсия от 12 000 евро! (виж тук)

Бомба Майката на Маги Халваджиян с пенсия от 12 000 евро! (виж тук)

Родителката на Маги Халваджиян взима мечтаната от милиони пенсионери пенсия!

Майката на Маги Халваджиян прибирала по 12 хиляди евро пенсия на месец в Италия, където живее от години. Бившата балерина Юлия живеела охолно. И рядко се прибирала при синовете си в България.

А за последно беше забелязана в публиката на „Като две капки вода“ в един от предишните сезони на шоуто.

Именно тя открехнала сина си за формата, който жънел изключителни успехи на Ботуша.

Тя му подсказала да се позаинтересува, да вземе правата. И да го реализира в България, след като останала очарована от италианския му еквивалент.

Маги Халваджиян я послушал и не криел, че част от успеха на имитаторското предаване дължал именно на нея. 74-годишната Юлия била изключително горда с успехите на синовете си, които страшно й липсвали.

Виждала ги предимно през лятото, когато цялата фамилия ходели на почивка в имението си в Италия и тя се присъединявала към тях, пише Ретро.

Майката на Халваджиян заминава за Апенините по Татово време заедно с първия си съпруг и баща на братята Халваджиян, който бил куклен актьор. На Ботуша започва да преподава класически руски балет и върти три школи едновременно, за да изхранва децата си.

Съдбата обаче й нанася ужасен удар, след като в началото на 90-те неочаквано от инфаркт умира мъжът й, който току-що е получил работа като спортен коментатор в една от най-известните тамошни телевизии – РАИ.

Бащата на Магърдич издъхва в ръцете му по време на аматьорски футболен мач, а шокът от внезапната му загуба Маги и по-малкият му брат Джуди не успяват да превъзмогнат с години.

Майка им по-бързо се възстановява след драматичния житейски обрат и през 1995 г. сключва втори брак със заможен италианец, който тогава е финансов директор на голяма компания за гранитогрес.

До пенсионирането си обаче тя не спира да работи и благодарение на високите осигуровки, които си внасяла години наред, в крайна сметка италианците й присъдили колосалната пенсия от 12 бона.

„12 000 евро са 12 000 евро навсякъде в Европа. Така че майка ми не я мисля. Но тя е работила 40 години, има българска трудова книжка, внасяла си е всичко, а пенсията й тук е 160 лева. А е получавала добри пари навремето.

Тя и баща ми са работили в шоубизнеса към бюро „Естрада“ при соца. Ако средната заплата по Бай-Тошово време беше 120 лева, те са изкарвали по 300-500 лева, внасяли са осигуровки върху тези пари.

Защо взема 160 лева пенсия в момента? И как ще живее, ако се прибере в България?“, гневи се синът й Маги Халваджиян.

КлюкиБГ

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Бомба: Майката на Маги Халваджиян с пенсия от 12 000 евро! (виж тук)"

Какво мислите?