img
Home / БЪЛГАРИЯ / Борисов за главсека на президента: Митко, келеш такъв, ще привиква прокурорите

Борисов за главсека на президента: Митко, келеш такъв, ще привиква прокурорите

/
/
/
182 Views

„Един Митко, келеш такъв, ще привиква прокурорите!“ Тази гневна реплика премиерът Борисов отправи по повод изпратените от главния секретар на президента Димитър Стоянов СМС-и, с които той иска да покани главния прокурор Иван Гешев на разговор при президента, научи ko4.

„Проблемът му не е с правителството. Нито искам да слушам, нито искам да участвам. Днес го слушам и главния му секретар. Този келеш Митко ще ми дава оценка. За един мой СМС до ВСС, за който ме направихте на луда калинка тогава и се обяснявах толкова много, а той сега си привиква прокурорите в президентството“, обяви министър-председателят.

Борисов за главсека на президента

В отговор на обявеното президента Радев сваляне на доверието от кабинета, премиерът разкри, че днес в 11 часа е подписал предложение, изпратено от същия този Митко, с което президентската институция кани министър Караниколов за тяхно събитие. „Е, как хем сваляш доверието от правителството, хем каниш министър от това правителство заедно с теб?“, попита риторично Борисов.

Премиерът отсече, че не се страхува от сформирането на партия от президента.

„Не се боя от партия на президента. Напротив. Изборите са най-честния начин. Да се яви на избори. Нямаме пресечни точки с президента. Аз не съм направил нищо днес. Попитайте го него. Аз днес съм сложил подпис под молба от президента за участието на министри в един форум. За него е по-удобно да отклони атаката към нас, защото ние сме беззащитни. Явно иска да отклони вниманието от това, което са вършили. Изказването му е чисто политическо. Заявка за партия може да е, може да е търсене на враг, не знам.“

„Нямам какво да обсъждам с него скандала с руските шпиони. Това е работа на службите. На мен ми е работа да построя този водопровод, АМ „Хемус“, „Балкански поток“, АЕЦ „Белене“. Това е моята работа. Той говорил за боклука и водната криза. За 3 месеца, докато имаше служебен кабинет, говори и работеше само за покупката на „Грипен“. Нищо друго не е направил. Нито за боклук, нито за водни кризи.

Виждате, цял министър е в ареста заради тези проблеми. Ако ни покани на КСНС, ще ходим, ако не ни покани, няма да ходим. Радев е един ясен разединител на нацията. Ясно и категорично съм му заявил, че няма да се кандидатирам за президент“, повтори премиерът.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!