img
Home / KO4 STORY / Брат брата не храни, но тежко на този, който го няма

Брат брата не храни, но тежко на този, който го няма

/
/
/
2231 Views

“Брат брата не храни, но тежко на този, който го няма.” Всеки, който има брат или сестра, знае колко истина и мъдрост има в тези думи.

Днес от КОЧ Ви представяме една красива история за силата на братската обич и си спомнете, че ако имате брат или сестра, вие сте невероятни късметлии. Пазете тази любов и не позволявайте тя да се разруши заради имоти, семейни спорове и дребни сметки.

Двама братя работели заедно в семейната ферма. Единият бил женен и имал много деца. Другият бил сам. В края на деня двамата братя делели всичко по равно – печалбата и плодовете на съвместния си труд.

Един ден самотният брат си казал:

– Не е честно да делим всичко по равно. Аз съм самичък и нямам нужда от кой знае какво. Затова започнал всяка вечер да взима по един чувал брашно от своя куп, и като се промъквал тайно през нивата между домовете им, го хвърлял на братовия си куп.

В същото време семейният брат си мислел:

“Не е честно да делим всичко по равно. В края на краищата аз имам семейство, имам жена и деца, които ще ме гледат на старини.” Ето защо всяка нощ вземал по един чувал зърно и го хвърлял на братовия си куп.

Всяка година двамата братя много се чудели, защо запасите им от зърно не намаляват. И тогава, една тъмна нощ, двамата братя се сблъскали един в друг. И така разбрали какво са правили толкова време. Пуснали чувалите и се прегърнали.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!