Горещи новини

Брекзит сериозно удря българите!

Брекзит сериозно удря българите!

Намалява броят на българите, които искат да работят във Великобритания. Такова е заключението на посреднически фирми, наемащи кандидати за сезонна работа на Острова.

За чужбина заминават предимно мъже на възраст над 45 години, констатират фирмите. От няколко седмици тече подбор на желаещи да работят в Обединеното кралство и се провеждат разяснителни кампании. На такава среща в Кърджали се явили едва 15-тина души.

Кандидатите смятат, че Островът предлага повече възможности и по-добро заплащане и са готови да останат поне докато няма проблеми с престоя им.

Наемат се работници основно в селското стопанство, каза Димчо Умурски, представител на една от посредническите фирми. Според него това е възможност за хората, които у нас трудно биха си намерили работа:

„Основно хората с ниско образование, без английски език, които тук нямат абсолютно никаква перспектива. На мен ми се струва, че това е добра възможност такива хора да си изкарат нелоши средства за кратък период от време. В момента са повече по-възрастни хора. Явно и младите вече ги няма. Повече са мъже. Преди десетина години може би бяха по-млади хора 50 на 50 мъже и жени, сега вече са по-възрастни, в предпенсионна възраст. Много е трудно тук такъв човек да намери работа и това го виждат като средство за спасение, оцеляване“, каза Умурски, цитиран от БНР.

Всеки втори кандидат пита какво ще се случи след Брекзит.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Брекзит сериозно удря българите!"

Какво мислите?