Горещи новини

Булка избяга от сватбата, за да гласува

Bulka izbqga ot svatbata za da glasuva

Първо избори, после сватба – това мото спази в неделния ден Галя Найденова от етрополското село Лопян. 

Младата булка отива, за да даде своя глас, облечена с булчинска рокля. Прави това преди да отиде в ритуалната зала, където да каже своето „Да“ и да смени семейния си статус, предаде Би Ти Ви.

Село Лопян е разположено в планински район. Жителите му са едва 337, следователно сватбите се случват много рядко. последната е била преди 16 години.

Ситуацията с гласуваща булка се случва в секция на училище ОУ ,“Христо Ботев“ в селото. Именно там красивата булка упражнява правото си на глас. Заедно с нея, типично за сватбите, са видеооператор и сватбари.

В Горна Оряховица също имаше интересен случай със сватба. Точно на 9 юни си казаха „Да“ двама влюбени, които от 11 години са заедно. Тя са избрали датата преди тя да бъде определена и за изборен ден. Двойката вече има и две деца.

През октомври 2022 г., точно по време на избори, своето заветно „Да“ си каза и двойка в посолството на България във Великобритания. И двамата отидоха със сватбените си тоалети, за да гласуват.

Това се случи до една от секциите в Лондон, в църквата „Свети Йоан Рилски“. Булката бе българка, а младоженецът от Англия. Там се изви и българско хоро. Специален танцов ансамбъл беше и изненадата за младоженците. Танцьорите малко се забавили за изненадата, защото трябвало да гласуват с хартиени бюлетини.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Булка избяга от сватбата, за да гласува"

Какво мислите?