Home » СВЯТ » Български работници са заразени с COVID-19 в месокомбинат в Германия
Български работници са заразени с COVID-19 в Германия

Български работници са заразени с COVID-19 в месокомбинат в Германия

180 служители на завод за пакетиране на месо в германски град Косфелд са с положителна проба за новия коронавирус, научи КОЧ.

Повечето от засегнатите работници са от Румъния и България. Те живеят във временни квартири близо до комбината.

Ръководството на предприятието обясниха, че издирват всички 1200 служители, за да бъдат тествани. Вече са взети 900 проби.

Комбинатът, който се намира близо до границата с Нидерландия, беше затворен по нареждане на здравния министър на федерална провинция Северен Рейн – Вестфалия заради огнището на вируса сред работниците. Към вчерашния ден 13 от инфектираните са били хоспитализирани. В четвъртък броят на случаите в предприятието беше 129.

В друг комбинат за месопакетиране в същата германска федерална провинция, в град Ор-Еркеншвик, притежаван от същата компания, също има огнище. 33 от общо 1250 работници са дали положителна проба.

Областните власти разпоредиха всички работeщи в кланици да бъдат тествани. В северната провинция Шлезвиг-Холщайн здравните власти също наредиха всички работещи в кланици да бъдат тествани, след като 109 човека от сектора в град Бад Брамщет дадоха положителна проба.

Германия, където има доста потвърдени случаи на заразяване с коронавирус, но сравнително малък брой починали, постепенно започва да разхлабва въведените в средата на март ограничения за овладяване на епидемията.

дунавмост

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?