img
Home / KO4 STORY / Български шампион с голямо сърце дари заплатата си за болно бебе! Майката с разтърсващ разказ

Български шампион с голямо сърце дари заплатата си за болно бебе! Майката с разтърсващ разказ

/
/
/
389 Views

Шампионът по борба Иво Ангелов за пореден път показа колко голямо сърце има, видя Ко4. Перничанинът се включи в нова благотворителна инициатива, като този път реши да помогне на бебето Ники.

Иво Ангелов е предоставил заплатата си, която получава от Министерството на младежта и спорта, на родителите на нуждаещото се детенце.

Таткото на Ники изказа благодарности на шампиона по борба за постъпката му с публикация във „Фейсбук“:

„С огромна Благодарност за един Истински Приятел, Сърцат Човек и Велик Български спортист! Благодаря ти за жеста и помощта към моето семейство! Благодаря ти, че дари своята заплата в полза на бебе Ники! Светът се нуждае от хора като теб, за да оцелее – пример за всеки млад българин! Желая здраве на теб и твоето семейство!“, пише Блиц.

Разказът на майката на бебе Ники е трогателен:

Здравейте, майка съм на бебето Ники. Той е дълго чакано бебе, измолен от Бог с много сълзи. Ники е роден на 10.11.2017 г. с тегло 1070 грама след тежко протекла двуплодна бременност. За съжаление братчето на Ники почина, а той се пребори и остана жив, но в тежко състояние.

Седмица след раждането получава мозъчен кръвоизлив. В неонатологията ми казаха да се откажа от него и да имам други деца. Но как бих могла да се откажа от тия очички красиви. Та той е моето сърце, моята душа, моят живот.

И реших да се откажа от себе си в името на детето ми. Сега той трябва отново да се бори с коварната диагноза ДЦП квадрипареза. Веднага след изписването му през февруари 2018 г. започнахме рехабилитация. Подобрение нямаше.

При посещение при очен лекар се оказа, че той има атрофия на очен нерв и може да си загуби зрението си. Тогава вече бях отчаяна. Направихме ЕЕГ и показа, че има активност на гърчове. Но лечение никакво! Направихме и второ, и трето, и пак нищо. Аз виждах, че детето ми не е добре. Тогава взех нещата в свои ръце и отидохме в Истанбул, където получихме адекватно лечение.

Там докторите дават надежда за Ники. Сега е много по-добре.

ЕЕГ-то му е по-добро, но всеки месец трябва да ходим до Турция. Там искат да посещаваме рехабилитационен център. За съжаление всичко е свързано с много финансови разходи, с които моето семейство не разполага. За това мили хора Ви молим от сърце, помогнете на моя Ники да се пребори с коварната диагноза ДЦП и му дайте шанс за щастливо детство. Аз вярвам, че заедно ще успеем.

Който иска да помогне – може да го направи и на дарителската сметка на Ники:

Банка ОББ BIC UBBS BGSF BG19UBBS80021079347240;
Титуляр Николай Мартинов Малинов.

Източник: Опознай България

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!