img
Home / ЗА ДАМИТЕ / Ваш близък е необвързан? Ще бъдете най-мечтаният приятел, ако прочетете тази статия

Ваш близък е необвързан? Ще бъдете най-мечтаният приятел, ако прочетете тази статия

/
/
/
701 Views

Да бъдеш сингъл в днешно време може да е всичко друго, освен повод за невероятна драма. И въпреки това, ако вие сте във връзка, а ваш близък човек е в дебрите на ергенския живот, от който явно иска да се откъсне, но не се получава, има неща, които в името на доброто приятелство и отношения напълно можете да му спестите.

Какво да не казвате на приятел, който очевидно страда, че не е във връзка?

Като начало, нека започнем от начина на поведение. Понякога има значение не само какво казваш, но и как, пише HuffPost, цитиран от vesti.bg.

Има едно явление, което за момента все още опипва почвата по нашите географски ширини: тактичността.

За напълно нормално у нас се счита да кажете на някого „Ма ти си такова свястно момче/момче, защо си сам/а?“, което 100%, което не наранява чувствата. Както и култовото изречение „Ама на колко години стана, време ти е вече.“, тъй като понякога да си сам не е въпрос на избор, а на обстоятелства.

Така че – преди да кажете някое от тези неща, се поставете на мястото на другия и преценете как ще се почувствате, ако някой ви говори така.

Още една фраза, от която да се откажем:

„Престани да го мислиш и то ще ти се случи“

Ами, да, все едно да кажете на човек, който страда от депресия, да спре да е депресиран и това се случва като с магическа пръчка. В тези моменти хората невинаги имат нужда от това да им се казва какво да правят, а преди всичко от разбиране.

Винаги се обвързваш с грешните хора.

Да, човек, който има серия несполуки има нужда да чуе точно това. Но вероятно в една паралелна вселена. Или, момент, може би не и там. Опитайте се да бъдете мили. Обещаваме, че последствията от това не са фатални.

Разбира се, че идеалният вариант е човек да срещне сродната си душа.

Но да кажете на човек, който е сам да спре да се среща с когото и да е, за да чака сродната си душа, е нетактично. Това е все едно да не излизаш с познати, защото нямаш гаранция, че някой от тях ще стане най-добрият ти приятел. Доброто прекарване без обвързване не е забранено.

Избираш прекалено много, занижи критериите си.

Да, разбира се. Защо да не кажем на някого, който среща трудност, че трябва да има ниски критерии и да се задоволява и примирява с нещо, което не го прави щастлив? Ами, защото не се прави така. Ама изобщо.

Не се притеснявай да използваш апликации за запознанства, щом не ти върви със срещите на живо.

Е, да кажеш на някого, че има още опции е едно, но да му кажеш, че не му върви на живо, е да стъпкваш самочувствието в най-неподходящия момент е меко казано грубо.

Остави си повече време за личен живот.

Не всеки човек има избор дали да има или да няма свободно време. Някои професии са наистина изискващи. И фактът, че в момента работата е приоритет изобщо не означава, че човек не иска да има и личен живот.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook