img
Home / БЪЛГАРИЯ / Великденски добавки: Вижте колко ще получат 1 246 000 пенсионери

Великденски добавки: Вижте колко ще получат 1 246 000 пенсионери

/
/
/
112 Views

1246 000 пенсионери ще получат добавка към пенсиите си за април, съобщи пресслужбата на кабинета, научи ko4.

Допълнителната сума към пенсията е в размер на 40 лева и ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за април е в размер до 363,00 лева включително, колкото е размерът на линията на бедност за 2020 година.

За изплащането на добавките към пенсиите за Великден правителството ще отпусне допълнителни 49 840 000 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за годината, уточниха от правителството.

Още вчера премиерът Бойко Борисов съобщи, че и тази година, „както на всеки Великден и Коледа“, най-бедните пенсионери ще получат добавки. Той обяви това заедно с икономическите мерки, които кабинетът предприема за справяне с безпрецедентната криза, настъпила заради пандемията от коронавируса. За тях държавата отпуска милиарди, като 200 млн. са за осигуряване на безлихвени потребителски кредити до 1500 лева за хора, които са били принудени да излязат в неплатен отпуск.

марица

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!