Home » БЪЛГАРИЯ » Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин – родителите му с три деца и дребен бизнес
Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин

Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин – родителите му с три деца и дребен бизнес

Вербуваното от „Ислямска държава“ момче от Пловдив се казва Мартин и е в 10-ти клас в елитна пловдивска гимназия, научи КОЧ.  

Родителите имат общо три деца, най-малкото е на 2 години, средното дете е на 10, а най-голямото е въпросният ученик на 16. Семейството пък се издържало от дребен бизнес и както съобщиха и от прокуратурата, е здраво и сплотено.

Адвокатът на десетокласника Мартин Емил Велинов съобщи, че преди месец и половина родителите забелязали, че синът им участва в чат група с лица от „Ислямска държава“. Бащата моментално отнема достъпа до интернет на сина и сигнализира МВР и ДАНС.

Именно тогава е намерено и помещението, в което ученикът е събирал материали за сглобяване на мощен взрив. От тогава всеки ден с него са работили психолози и други специалисти по препоръка на МВР и ДАНС. Момчето е било под надзора на бащата, който го е водил и взимал от училище и е контролирал контактите и действията му денонощно.

По неизвестни причини миналата седмица от МВР са се обадили на бащата и са поискали да заведе сина си на разпит. Тогава е поискана и мярка от прокуратурата, който предвижда настаняване в психиатрична клиника. Съдът обаче е решил да върне детето в семейната среда, където месец и половина преди това е получавал адекватна психологическа помощ и контрол от страна на семейството и органите на реда. Каква е причината точно сега да бъдат предприети тези действия на разследващите адвокат Велинов не се нае да коментира. Той съобщи, че идната седмица предстои ново заседание на съда, на което трябва да реши дали да уважи протеста на прокуратурата и да наложи мярка – настаняване в психиатрична клиника.

Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин Вербуваният ученик от „Ислямска държава“ е десетокласникът Мартин (1)

ПИК

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?