В света има хиляди видове хляб с различни вкусове, форми и размери. Ние се стараем да не пропуснем нито една интересна рецепта.
Представяме на вашето внимание технологията на приготвяне на пищен пшеничен хляб със сирене . Мек и ефирен, той ще бъде отлична основа за сандвичи, перфектно допълващ закуска или следобеден чай. Друго предимство на това печиво е елегантният му вид.
Съставките:
мляко прясно 200 мл
вода 200 мл
Слънчогледово масло 190 мл
Суха мая 1 супена лъжица
захар 1 супена лъжица
сол 1 ч.л.
Яйчни белтъци 1 бр
Пшенично брашно 830 g
Семена от сусам 0,5 ч.л.
Чедар 120 g
Яйчен жълтък 1 бр
Подготовка
Изсипете топлото мляко и топлата вода в голяма купа. Добавете маслото, сухата мая, захарта, солта и разбъркайте съставките. Добавете брашното на порции, омесете еластично тесто. Покрийте купата със залепващо фолио и оставете тестото за 40 минути
Размесете втасалото тесто в купа, поставете върху работна повърхност. С ръцете си му придайте заоблена форма, прехвърлете в съд с хартия с диаметър 26 cm
Нарежете на 8 части. Разделете тестото на 8 парчета, поставете между тях парчетата сирене. Оставете формата с тестото топла за още 15 минути, като по това време предварително загреете фурната до 180 градуса
Намажете продукта с жълтък, поръсете със сусамово семе. Печете хлябчето 35–40 минути.
Идея от нас вместо черно или бяло сусамово семе можете да използвате ароматни билки Прованс или червен пипер, защо ли не и чубрица дори за поръсване. Ако добавите същите подправки към тестото при омесване, хлябът ще бъде двойно по-вкусен. Приятен апетит!
Източник: За Жената
Be the first to comment on "Вече се състезавам с пекарната отсреща. Толкова добра съм станала, че съседите даже искат да ми плащат да им правя"