img
Home / ЗА ДАМИТЕ / Вече я подстригвам два пъти месечно, а преди половин година стигаше едва до раменете! Тайната? Разбърквам с вода и нанасям:

Вече я подстригвам два пъти месечно, а преди половин година стигаше едва до раменете! Тайната? Разбърквам с вода и нанасям:

/
/
/
898 Views

Това без съмнение е мечтата на всяко младо момиче, а защо не и на всяка зряла жена – гъста, лъскава и дълга коса! 

За целта купуваме огромно количество шампоани, маски, балсами и други продукти на пазара. За съжаление, много производители ни мамят, като добавят към своите средства консерванти и други химически вещества, които имат пристрастяващ ефект. Не само, че е необходимо главата да се мие по-често, а и косата губи здравия си вид.

шампоан от сода

Ето защо много момичета решават да преминат на  домашни шампоани. Ако и вие търсите такава рецепта – имаме нещо за вас. По-долу ще споделим рецептата за  възстановяващ шампоан , който ще укрепи растежа на косата и ще й придаде здрав вид.

Най-добрият шампоан за растеж на косата

Тайната съставка на този шампоан е содата. Всяка домакиня знае много добре за нейните почистващи свойства и я използва почти ежедневно. Готвене, пране, почистване – тя е полезна във всичко. Но много малко хора знаят, че содата може да се използва и за измиване на главата!

ползата от содата

Сега много от вас ще се ужасят, защото содата е алкална и изглежда не може да донесе на косата нищо друго, освен вреда. Но това не е така. Содата може да бъде много полезна, до голяма степен поради нейния състав. Основното й предимство е нормализирането функцията на мастните жлези. Благодарение на това содата помага да се справим с един от основните проблеми на косата, а именно с мазния й блясък.

Содата може да проникне дълбоко в порите на кожата и да попие замърсяванията. Тя също така помага да се излекуват възпаленията на скалпа, ефективно се бори с кожните дразнения и сърбеж. Използването на този бял прах е ефективно против пърхот и себорея. А благодарение на свойствата си, содата стимулира растежа на косата.

маска със сода

А сега е време да разберете как да си приготвите този чудесен шампоан. Необходими са ви само сода и вода. Смесете ги в малък съд в съотношение 1:3. Количеството шампоан се регулира в зависимост от дължината на косата. Например, ако косата е дълга – вземете 2-3 супени лъжици сода.

Содата може да се разтвори във вода с всякаква температура, няма значение. В шампоана можете да добавите различни етерични масла . Например, за да ускорите растежа на косата, можете да добавите  масло от лавандула, розмарин, градински чай или лайка. Всички те имат много полезни свойства.

Само не забравяйте: ако искате да добавите масло към шампоана, първо го разбъркайте със сода, а после добавете водата.

как да си приготвим шампоан

Вашият шампоан е готов.  Нанесете го върху влажна коса, като започнете с корените и стигнете до върховете. Оставете за няколко минути и след това измийте. За измиване използвайте топла вода. След това най-добре е да измиете косата с кисел разтвор, който се приготвя от оцет и вода. Това ще нормализира киселинно-основния баланс на кожата, ще изглади косата и и ще премахне излишната мазнина.

Най-добре е да използвате ябълков или винен оцет. Разтворът се приготвя в съотношение 1: 4.

Просто изплакнете косата с този разтвор и след това отмийте с топла вода.

домашен шампоан

Но също като при всякакви домашни средства, този шампоан има противопоказания за употреба.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБАТА НА ШАМПОАН СЪС СОДА

Ако имате увреждане на скалпа.
Ако косата е много крехка и суха.
Ако наскоро сте правили къдрене или косата е боядисана.
Индивидуална непоносимост на компонентите.
При болести на сърцето и кръвоносните съдове.
При кожни инфекции.

шампоан за коса

Заменете с този шампоан обичайната си козметика и много скоро ще забележите резултата. Косата ще получи здрав вид, ще стане по-гъста и ще започне да расте много по-бързо. Просто изпробвайте и няма да съжалявате!

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook