Home » СВЯТ » Вижте как e изглеждал луксозният Москвич за Западна Европа СНИМКИ
Вижте как e изглеждал луксозният Москвич за Западна Европа СНИМКИ

Вижте как e изглеждал луксозният Москвич за Западна Европа СНИМКИ

От 1990 до 1993 г. Москвич-2141 достига пика на продажбите си в Западна Европа, като там той се продавал под името Aleko 141 и Aleko SL от френския дилър Poch. Вижте как е изглеждал този автомобил.

Във Франция съветските хечбеци, пригодени за местното население, са били предлагани на клиентите само в луксозна версия.

Експортният Москвич включва модернизирани брони с подобрена аеродинамика, както и специални накладки на вратите и крилата, модифицирана решетка на радиатора и спойлер на капака на багажника. В допълнение, в базовата система на Aleko 141 SL присъства системата ABS.

За съжаление, всички тези модификации не са помогнали за продажбите на съветския автомобил във Франция.

визуалното сходство между съветския Москвич и френския модел Simca 1307, който по това време вече се явявал остарял, от 1990 до 1993 г. в най-голямата страна в Западна Европа са продадени около 400 автомобила Aleko 141 SL.

Moskvich 2141 е произвеждан от 1986 до 1998 г., след което е заменен от модернизираната версия 2141-02, която става известна като “Святогор”. АЗЛК-2141 е имал най-високото ниво на пасивна безопасност сред всички масови модели автомобили, разработени в СССР. /auto.blitz.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?