Горещи новини

Вицепремиерът Дончев за ужаса в Габрово: Едва ли очаквате аз да го кажа, но… (ВИДЕО)

Вицепремиерът Дончев за ужаса в Габрово

Оказа се, че телевизионният оператор Даниел Стефанов и репортерът Веселин Цветанов са пострадали от палките на жандармеристи, научи КОЧ.

„Едно общество, когато няма закони, може да се самоунищожи. Това не може да го допускаме“, добави Дончев.

„Първата цел е да се успокои ситуацията и да се въведете ред на територията на общината. Наивно е да мислим, че след това ще продължим постарому. Едва ли очаквате, аз да го кажа, но гневът на хората е справедлив. Ние все пак водим и диалог с хората, без значение на каква позиция са и какви искания имат“, добави вицепремиерът.

„Хората са гневни от усещането на някои групи в обществото, че имат повече права от други. Десетки граждани ми казаха: „Тези социални помощи ги плащаме ние”, каза още той.

„Някои от мерките са планирани като например всички мероприятия по отношение на прекратяване злоупотребите със социалните плащания, включително и ТЕЛК. МВР и прокуратурата вършат перфектна работа, законодателните проблеми на вниманието на НС, обвързващи социалните плащания с посещенията на децата в клас, просто казано – дете, което не ходи на училище, фамилията и семейството му се лишават от социални плащания“, добави вицепремиерът.

„Имаме проблем, тъй като имаме лица, получаващи под различна форма социално подпомагане. Те имат налжени глоби от хиляди левове и държавата не може да си ги прибере“, заключи Дончев.

Припомняме, че вчера и съпругата на вицепремиера Дончев изригна заради циганските безчинства в Габрово.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Вицепремиерът Дончев за ужаса в Габрово: Едва ли очаквате аз да го кажа, но… (ВИДЕО)"

Какво мислите?