img
Home / ЗДРАВЕ / Внимание! Всички мислим, че тази храна вредна, но ако я спрем, можем да умрем

Внимание! Всички мислим, че тази храна вредна, но ако я спрем, можем да умрем

/
/
/
819 Views

Харвардски учени направиха сензационно изявление. По думите им онези, които се опитват да отслабнат, изключвайки кифлите и кексчетата от диетата си, завинаги са намалили продължителността на живота си. Откритието е направено от изследователи, работещи в болница в Харвардското медицинско училище.

Резултатите от изследването, публикувани в тясно специализирано списание, веднага се появиха на първите страници на водещите световни медии.

По-рано се смяташе, че пълното отхвърляне на простите въглехидрати е основата не само на здравословното хранене, а е и основата, на която се градят най-популярните съвременни диети. Оказа се обаче, че всички тези ограничения не водят до нищо добро.

Проучването включва около триста хиляди души. Изследователите в продължение на много години изследват диетата, болестите, онкологичните проблеми на доброволците. Те били хора от различни националности на възраст от 44 до 70 години. Като се имат предвид полът и възрастта, изследователите оценяват връзката между приема на въглехидрати и смъртността. Резултатите били невероятни.

„Човек, разбира се, може да живее без въглехидрати, но се оказва, че за повечето хора това е пътят към преждевременната смърт!“ казва Уолтър Уиллет, професор в университета в Харвард./ Zdrave.to

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook