Home » ЗА ДАМИТЕ » Всичките ми приятелки ми носят бурканчета да им правя от крема срещу бръчки, защото прави кожата гладка
Всичките ми приятелки ми носят бурканчета

Всичките ми приятелки ми носят бурканчета да им правя от крема срещу бръчки, защото прави кожата гладка

Когато кожата на лицето е подложена на постоянен стрес и негативните ефекти от външни и вътрешни фактори, за да се запази неговата свежест и младостта става о, колко е трудно.

За щастие от Ко4 знаем евтин и ефективен лек за бръчки!

Опитах толкова много кремове, не един е толкова ефективен, колкото този на желатин-базиран спасител. Споделям страхотна рецепта със сметана! Само за една седмица употреба кожата става кадифена, нежна, тонът на лицето се изравнява и най-важното е, че фините бръчки около очите стават по-малко забележими.

Когато буркан с такъв крем се съхранява в хладилника, няма нужда да харчите пари за средства против стареене и козметични процедури, чиято цена понякога ви кара да треперите. И не на последно място, има достатъчно порции крем за цял месец!

Желатинов крем

Желатинът е широко използван не само в готвенето, отдавна е обичан от жените заради невероятните си козметични свойства. Не е тайна, че тази съставка е основният компонент на много домашни подмладяващи маски за лице, защото тя помага за почистване и избелване на кожата, а също така се бори перфектно с прекомерното съдържание на мазнини. Така че защо да не поставите тази ефективна съставка в домашен крем за лице? Ясен контур и без бръчки!

СЪСТАВКИ

1 ч. л. желатин
100 мл негазирана минерална вода
3 супени лъжици мед
0.5 супени лъжици глицерин
1 г салицилова киселина (или 1 таблетка аспирин)

ПОДГОТОВКА

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите всички продукти, които ще се използват за приготвяне на домашно приготвен крем.

Желатинът се пълни в порцеланова или стъклена чиния и се пълни с минерална вода. Оставете половин час преди набъбване.

Когато желатинът набъбва, нагрява се на водна баня, за да се получи хомогенна маса. Получената смес се прецежда през цедка. Основата за крема е готова.

Охладете основата до стайна температура, добавете мед и разбъркайте добре. Оставете за 1 час.

След изтичане на времето, в получената смес се изсипва тънък поток от глицерол (разрежда се с 2 супени лъжици вода), като непрекъснато се разбърква бъдещия крем.

Докато все още се разбърква сместа, добавете салицилова киселина или аспирин на прах.

За пореден път внимателно бийте и по-скоро разнасяйте готовия крем в буркани! Предварително избършете контейнера за кремове с алкохол и се уверете, че капакът се затваря плътно. Готов крем магазин в хладилника не повече от един месец.

Използвайте домашно приготвен желатинов крем против бръчки ежедневно, за предпочитане един час преди лягане. Почистете кожата, затоплете крема между дланите си и леки масажни движения по лицето, шията и деколтето. След 20 минути, отстранете излишната хартиена салфетка. В никакъв случай не нанасяйте крема с триене, разтягане! Така че само утежнява съществуващите недостатъци, прави кожата по-малко еластична и еластична.

Имайте предвид, че този домашно приготвен крем има редица противопоказания . Така че, например, ако сте свръхчувствителни към меда, препоръчваме тази съставка в крема да не я слагате или заменете, например с няколко капки масло от гроздови семки. Ние също така не препоръчваме нанасянето на крема върху увредената и раздразнена кожа на лицето, както и върху кожата с розацея.

Използвайте това евтино и ефективно лекарство редовно и със сигурност ще бъдете изненадани от получените резултати! Основното нещо – следвайте препоръките за подготовка и съхранение на желеобразен крем, а след това се насладете на младостта и красотата на деликатната кожа на лицето.

А какви са тайните на домашното подмладяване? Не забравяйте да споделите с нашите редактори в коментарите.

Източник: за жената

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?