Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Всички в квартала луднаха по новата ми рецепта: Късаш от градината, редиш в бурканите и после цяла зима ядеш пресни домати!
рецепта за домати зимнина

Всички в квартала луднаха по новата ми рецепта: Късаш от градината, редиш в бурканите и после цяла зима ядеш пресни домати!

Вече сме в сезонът на доматите и всеки, който има градина иска да си направи зимнина.

Както сами знаете, това понякога може да бъде доста трудоемка и досадна задача, но ние от Коч.бг Ви приготвихме една страхотна рецепта, с която доматите остават буквално пресни и цяла зима можете да се наслаждавате на натуралният им вкус. Рецептата е проста и не изисква почти никакво време. Необходими са Ви само домати и горчица на прах.

Ето я и нея:

Изберете здрави месести домати, без никакви наранявания. Измийте добре и изчакайте да изсъхнат. През това време можете да измиете и бурканите, които също трябва да са перфектно сухи. След като сте готови с тази стъпка, вземете 1 супена лъжица и гребнете смело в горчицата на прах.

Посипете дъното на буркана, след което внимателно наредете 1 ред домати (без да ги тъпчете). Отново поръсете с 1 лъжица горчица и наредете нов ред домати.

Процедурата се повтаря в тази последователност, докато се напълни буркана. Когато е пълен до горе го затворете и леко го разтъркайте хоризонтално по масата, за да се разпредели равномерно горчицата.

Когато сте готови с всички буркани ги оставете на тъмно и прохладно място. Тайната на тази рецепта за домати е в горчицата, която благодарение на своите етерични масла, не позволява на гнилостните бактерии да се развиват и запазва цялостният вид на домата.

Ако ви е допаднала рецептата, не забравяйте да я споделите с приятелите си.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*