img
Home / СВЯТ / Всички, които имат алуминиева или PVC дограма трябва да прочетат ТОВА!

Всички, които имат алуминиева или PVC дограма трябва да прочетат ТОВА!

/
/
/
733 Views
loading...

Някога с началото на зимата, хората облепваха дървените прозорци с хартиени ленти и запълваха празнините със силиконова пяна.

С навлизането на алуминиевата и PVC дограма тези притеснения могат да бъдат забравени. Често пъти, обаче, дограмаджиите гледат бързо да се справят с работата си и забравят да кажат на щастливите собственици на нови прозорци две важни неща.

Първо, всички движещи се части изискват редовно смазване. Извършвайте процедурата най-малко веднъж годишно, като смазвате с обикновено машинно масло. На второ място, със смяната на сезоните прозорците трябва да се обръщат в летен и зимен режим съответно.

Зимен и летен режим на догранматаПреди това, с началото на зимата, хората тапети техните дървени прозорци с хартиени ленти и запушени разликата с пяна. С инсталирането на вътрешен пластмасов прозорец за тези притеснения могат да бъдат забравени.

Как да регулираме прозорците

Почти всички съвременни модели имат възможността да се регулират. За да се уверите, че е възможно регулирането в друг режим, просто проверете за наличието на специални болтове (пинове), разположени от страната на крилото.

Как да регулираме прозорцитеАко имат дупки за шестограм или отвертка тип звезда, и ако имат овален болт, то със сигурност има възможност за регулиране на летен и зимен режим. Но това е добре все пак да се уточни преди монтажа на прозорците.

За да регулирате режима на прозорците, просто завъртете с помощта на подходящ инструмент всичките болтове на крилото (колкото по-голям е размерът на прозореца, толкова повече са те на брой) до желаната позиция.

Ако режимът винаги е настроен на зимен, това води до допълнително натоварване на уплътнителната гума и тя се износва по-бързо. Притискащата сила на прозореца е лесно да се провери. Пристегнете лист хартия – ако може да бъде лесно отстранен, прозорецът е в летен режим.

Източник: Girl.bg

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!