Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Всички обичаме дюнери, но те могат да бъдат опасни! Ето как ни ги приготвят (СНИМКИ)
Всички обичаме дюнери но те могат да бъдат опасни! Ето как ни ги приготвят (СНИМКИ)

Всички обичаме дюнери, но те могат да бъдат опасни! Ето как ни ги приготвят (СНИМКИ)

Дюнер – “гордостта” на всяко арабско заведение за бързо хранене

Според изследване, публикувано в американския вестник: “USA Today” 68% от нашето население предпочита да утоли глада си с дюнер или хамбургер, за разлика от американците, където този процент е редуциран до 44! Огромна палачинка, пълна с достатъчно количество месо, пържени картофки, кетчуп, майонеза, поостаряли зеленчуци, огромно количество сол… и какво ли още не, на прекалено ниска цена.
Известно е, че месото – пилешко или свинско, приготвено на грил, е с особено ниско качество и е най-евтиното, което може да се намери на пазара. Факт е, че мазното месо ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания. Освен това съществува реална опасност от натравяне, ако то не е изпечено добре.

От друга страна пък е доказано, че печенето на скара или пърженето не са едни от най-здравословните алтернативи за приготвянето на храна, пишат от bb-team

Основно рискът идва от консумацията на месо с изтекъл срок на годност или лоша обща хигиена в заведението.

Сосове в дюнерите

От Агенцията по храните алармират,  че твърде често сосовете към дюнерите са с изминал срок на годност или просто високите температури са ги скапали, поради което консумацията им води до тежки хранителни натравяния. Освен това инспекторите разясняват, че масовата практика сосовете да се оставят на пряка слънчева светлина, а не в хладилник води до завъждането на опасни болестотворни микроорганизми в тях.

По тази причина експертите заявяват, че само 2 хапки от сандвич, гарниран с опасен сос могат да ни навлекат сериозни здравословни проблеми.  От Агенцията по храните все пак заявиха, че непрекъснато правят проверки на павилионите за храни на открито, но при все  съветват хората в жегите да наблегнат на по – леките храни и да избягват т.н.р джънк фууд.

Експерти предупреждават, че в горещия сезон най-опасно е да си купим сладолед или дюнер от улицата – най-вече заради начина на съхранение.

Снимки: интернет

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?