Home » ЗДРАВЕ » Всички обичаме този сок, а дори не подозираме от какви болки може да ни спаси
Всички обичаме този сок, а дори не подозираме от какви болки може да ни спаси
Всички обичаме този сок, а дори не подозираме от какви болки може да ни спаси

Всички обичаме този сок, а дори не подозираме от какви болки може да ни спаси

Портокаловият сок има уникална функция, която го прави изключително полезен за хора с гръбначни проблеми. Учените в университета в Джънджоу проведоха проучване и установиха, че портокаловият сок е изключително ефективен при укрепването на костите и предпазването от фрактури.

Портокаловият сок е добър за хора с проблеми с гръбначния стълб. След 50-годишна възраст проблемът с отслабването на костната тъкан става типичен за представителите на двата пола, но особено за жените. Това увеличава риска от особено трудни за лечение фрактури. Авторите на новия проект заявяват: „Чрез пиене на две чаши портокалов сок дневно, човек ще може да намали риска от фрактура наполовина“.

Това заключение е направено от учени след проучване на повече от 10 000 души. Оказа се, че ако пие една четвърт от средно голяма чаша сок на ден, човек намалява риска си от фрактури с 5%. Чаша пресен портокалов сок заздравява костната структура с около 20%.

Експертите приписват този ефект на сока на изобилието от витамин С. Под неговото влияние костните клетки стават по-активни и силни. Лекарите отбелязват, че ежедневното наличие на витамин С в диетата е много важно, тъй като човешкото тяло няма способността да складира този витамин./ Zdrave.to

 

 

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?