Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Входната врата като визитна картичка на къщата
Входната врата като визитна картичка на къщата

Входната врата като визитна картичка на къщата

Входната врата има ясни задачи и е незаменима част от всяка фасада на къщата.

Входните врати винаги се заключват и осигуряват достъп до къщата. Многоточковите брави и конструкцията гарантират добра защита от взлом, вратите на къщите трябва да имат поне клас на устойчивост RC 2 съгласно DIN EN 1627.

Прагът на вратата винаги е много нисък на вратите на къщата, така че осигурява само малка преграда при влизане. Гнездото на вратата под крилото на вратата е защитено срещу течения със собствено уплътнение.

В много случаи крилото на вратата е по-непрозрачно от това на вратите на вътрешния двор. Фиксираните панели, прекъснати от изрези от стъкло, са често срещана форма на дизайн. Има входни врати от чисто стъкло, но те са изключение и често са пред друга, непрозрачна врата в къщата, например като врата на верандата.

За индивидуален и атрактивен дизайн, както и за висока сигурност и добра топлоизолация, конструкцията на входните врати често се състои от комбинация от материали.

Входни вратиВходната врата е центъра на вашият дом

Входната врата е централният достъп до къщата и следователно е лесно видима. Вратите на вътрешния двор и балкона, от друга страна, са подредени като достъп до градината или балкона в частната и усамотена зона. Прозрачността чрез леки изрязвания е ограничена пред входните врати, за да се запази неприкосновеността на личния живот и да се отбележи ясна връзка с външната зона. Необходимостта от заключване произтича от факта, че входната врата е главният вход на къщата. Вратите на терасата и балкона обикновено се отварят отвътре.

Люлеещи се врати

Вратите на къщите могат да бъдат люлеещи се. Крилото на вратата се върти около вертикална ос от едната страна на вратата, за да се отваря и затваря. Вариантите на обикновената люлееща се врата могат да бъдат врати от две части, обикновено те се състоят от люлеещо се крило и неподвижна част, която при необходимост може да се отключи. Има две опции за ограничителя, DIN вляво и DIN вдясно, които показват само къде се намира ограничителят, т.е. частта, с която вратата е прикрепена към рамката чрез панти.

Определянето на пантата на вратата се извлича от DIN 107 във връзка с DIN EN 12159. Изборът на посоката на отваряне зависи от структурните условия. За врати на къщи, които обикновено се отварят навътре, обикновено е подходящ ограничител към стената по-близо до вас.

Входни врати и топлоизолация

Вратите на къщите трябва да имат минимална U-стойност от 1,8 W / m²K според EnEV, което гарантира добра топлоизолация, когато вратата е затворена. Също толкова важно е високото ниво на херметичност при затваряне, което се осъществява посредством няколко периферни уплътнителни нива, както и професионално изпълнение на свързващите връзки стена, рамка и крило на вратата.

Съвет: Специализираните компании монтират входната врата според строги указания за монтаж, така че да се осигури термична защита, херметичност и защита срещу проникване.

Изисквания за дизайн на вратите на къщата.

Тъй като входната врата на повечето къщи е свободно видима, тя също има специални изисквания за дизайн. Вратите на къщи от пластмаса, алуминий и дърво се предлагат в много дизайнерски варианти, материалите могат да се комбинират по много начини или оптически да се подобрят със стъклени панели. Благородни фитинги, например от неръждаема стомана или бронз, създават привлекателен поглед до последния детайл.

По този начин се създават врати на къщи, които изразяват индивидуалните предпочитания на обитателите и техния архитектурен и битов стил и правят вратата визитна картичка за цялата къща.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?