img
Home / KO4 STORY / Възмездие свише застигна снощи известния благоевградски убиец и сводник Гаве

Възмездие свише застигна снощи известния благоевградски убиец и сводник Гаве

/
/
/
949 Views

Известният благоевградски килър Венцислав Гаврилов – Гаве, който излежаваше 10-годишна присъда за убийство, е бил пуснат от затвора, за да се лекува от онкологично заболяване.

Снощи обаче той е издъхнал в дома на сестра си в благоевградското село Покровник, съобщи Struma.com. На 28 декември 1996 г. Гаврилов застреля от упор благоевградския бизнесмен Кирил Ангелов-Ушко в кв. „Грамада“.

През март 2006 г. Окръжният съд в Благоевград го призна за виновен в предумишлено убийство и го осъди на 15 години затвор при първоначален строг режим.

Гаве обжалва и присъдата бе намалена на 10 години затвор, присъдено бе и да плати кръвнина на семейството на убития в размер на 20 000 лева. Впоследствие Върховният касационен съд потвърди наказанието. В края на 2011 година обаче Гаве успя да напусне страната през ГКПП-Станке Лисичково.

Криминалисти твърдят, че е успял да избяга с фалшив паспорт.

След разследване стана ясно, че беглецът е преминал границата под името Олег. Документът бил издаден от столично управление на МВР. Четири години по-късно благоевградчанинът бе задържан по време на мащабна операция срещу сводници в Италия. Гаве бил сводник на около десетина момичета. След искане на главния прокурор Сотир Цацаров, 47-годишният тогава убиец бе екстрадиран в България и вкаран в затвора, за да излежи присъдата си.

Източник: Блиц

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook