Горещи новини

Вълшебен пандишпан за торти, пасти и кексове, БЕЗ грам брашно: Рецепта директно от сладкар, вкусът е невероятен!

Вълшебен пандишпан за торти, пасти и кексове, БЕЗ грам брашно: Рецепта директно от сладкар, вкусът е невероятен!

Знаете ли, че можете да направите вкусни десерти дори без брашно?

Опитах този блат без брашно  преди години и от тогава го пека редовно. В общи линии изглежда като обикновен пандишпан, но е много по-мек, по-вкусен и по-ароматен.

За приготвянето му няма да използваме брашно, а пудинг на прах!

пандишпан с пудинг

Снимка: Pinterest

Пандишпан с пудинг на прах

Продукти:

  • 4 големи яйца
  • 4 пак. пудинг на прах на вкус
  • 100 мл кристална захар (около 150 гр.)
  • 100 мл олио
  • 2 ч. л. бакпулвер

За намазване:

  • Карамелен сос, конфитюр…

Ако решите да използвате карамелен сос, препоръчвам да намалите захарта, тортата ще е много сладка 🙂

Приготвяне:

За печене се приготвя продълговата или кръгла форма или по-малка тава, намазана с масло.

Първо ще приготвим 4-те пудинга, те трябва да са еднакви – аз предпочитам ванилов пудинг, но можете да използвате и плодов пудинг или шоколадов – тортата всеки път ще има различен вкус и ще има различен цвят.

Моите деца например обожават малинов пудинг – пандишпанът мирише прекрасно и има розов цвят.

И така, пристъпваме към приготвянето на пандишпана – изсипваме пудингите в купа, добавяме бакпулвера, разбъркваме и оставяме настрана.

Целите яйца и захарта се разбиват добре на пяна. След това продължаваме да разбиваме и постепенно добавяме олиото.

А сега просто объркваме вътре готовия пудинг с бакпулвера.

Изсипва се в тава за печене и се пече 20-25 минути на 170°C.

блат с пудинг

Снимка: Pinterest

Пандишпанът трябва да се следи по време на печене, тъй като всяка фурна пече различно – зависи и дали печете в дълбока тава или на плитка тава.

Съвети:

За допълнителен вкус можете да добавите ром, ванилия или канела към тестото, също така отиват много нарязани ядки или кокосови стърготини.

шоколадов блат

Снимка: Pinterest

Можете да украсите пандишпана с пресни плодове, бита сметана или глазура.

пандишпан с ягоди

Снимка: Pinterest

Желаем ви добър апетит! 🙂

За жената

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Вълшебен пандишпан за торти, пасти и кексове, БЕЗ грам брашно: Рецепта директно от сладкар, вкусът е невероятен!"

Какво мислите?